Home Huis De populairste trends voor de moderne badkamer

De populairste trends voor de moderne badkamer

0
De populairste trends voor de moderne badkamer

Vroeger werd er, bij het inrichten van de badkamer, vooral gelet op de benodigde badkamermeubels. Een badkuip, douchecabine, toilet en wastafel, werden vaak dichtbij elkaar geplaatst, zodat alles erin paste. Dit was misschien wel praktisch, maar zorgde voor zeer kille en vaak suffe badkamers. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders! De badkamermeubels van tegenwoordig zijn niet alleen praktisch, maar ook zeer stijlvol. Dit zorgt ervoor dat badkamers een gezellige ruimte zijn, waar je heerlijk tot rust kunt komen na een lange dag werken. Ga jij binnenkort je badkamer verbouwen? In dit artikel staan de populairste badkamer trends voor je op een rij.

Zwarte badkamermeubels

Vroeger waren veel badkamermeubels alleen maar verkrijgbaar in wit. Dit resulteerde in veel witte badkamers, die kil konden aanvoelen. Gelukkig hebben we tegenwoordig veel meer keuze, en zie je overal houten en zwarte badkamermeubelen. Vooral de zwarte variant is zeer populair bij de moderne badkamers. Dit is onder andere te danken aan de warme sfeer die zwart met zich meebrengt. Daarnaast kun je zwart ook zeer goed combineren met andere warme kleuren, zoals bijvoorbeeld goud, bruin en zandtinten. Schroom dus vooral niet om jouw zwarte wastafel te combineren met een gouden kraan.

De regendouche

Wanneer je online op zoek gaat naar moderne badkamer inspiratie, vind je vooral voorbeelden met een grote regendouche. Deze stortdouche is namelijk in de afgelopen jaren enorm populair geworden. De regendouche ziet er namelijk niet alleen veel beter uit dan de simpele douchekraan, maar hij is ook nog eens ontzettend praktisch. Doordat de regendouche direct boven je hoofd hangt, maak je namelijk optimaal gebruik van het water. Daarnaast zorgt de krachtige waterdruk ervoor dat deze douche perfect is om je optimaal te kunnen ontspannen. Maak je niet druk, want de meeste regendouches worden geleverd met bijbehorende handdouche. Dit betekent dat je ook nog steeds ouderwets kunt douchen.

Grote spiegel boven de wastafel

Badkamer spiegels worden steeds groter. Dit is onder andere te danken aan de wastafels, die ook steeds breder worden. Met de populariteit van de dubbele wastafel, is ook de grote spiegel enorm in populariteit gestegen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor één grote rechthoekige spiegel, of voor twee grote ronde spiegels. Beide opties zijn immens populair, en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten. Vergeet ook vooral niet om de spiegels goed te verlichten. Dit kan met een speciale wandlamp, maar ben je op zoek naar een klein beetje luxe? Dan kies je natuurlijk voor de badkamerspiegels met ingebouwde verlichting.

Vorig artikel Tips om je woning rond de feestdagen te beschermen
Volgend artikel De vele voordelen van druivenpitten
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!