Home Gezonde levensstijl De vele voordelen van druivenpitten

De vele voordelen van druivenpitten

0
De vele voordelen van druivenpitten

De meeste mensen vinden ze maar onaangenaam bitter en soms zelfs vervelend. Hier hebben we het over de pit van een druif, niet de druif zelf natuurlijk! Het wordt vaak gezien als het vervelende en overbodige gedeelte van de vrucht. Toch zitten er grote voordelen aan zo’n pit. Druivenpitten worden gebruikt om druivenpitextract te verkrijgen. Dit is rijk aan bestanddelen die een goede antioxidante werking hebben en het lichaam beschermen voor eventuele schade wat dagelijks wordt toegebracht.

De druiven die daadwerkelijk gebruikt worden om druivenpitextract te produceren komen veelal van wijngaarden en dus wijnboeren vandaan. Het extract wordt verkregen uit de olie van een geplette rode druif. Het extract is daarna in de winkels verkrijgbaar in capsules of tabletten.

De dosering voor volwassenen

Het extract moet voorzichtig gedoseerd worden, vaak kan het namelijk reageren op andere medicijnen die ook gebruikt worden. Ook heeft een persoon geen hoge dosering nodig van het middel om het te laten werken. De gebruikelijke dosis voor druivenpitextract is tussen de 50 tot ongeveer 100 mg per dag. Er wordt altijd extra toelichting gegeven op de verpakking van het middel. Lees dit dus goed door voor gebruik van het middel en volg de aanwijzingen. Druivenpitextract wordt daarnaast afgeraden aan zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Ook moet er extra opgelet worden als er antibiotica wordt ingenomen. 

Druivenpitten en de werkingen ervan

Je zou het misschien niet denken, maar druivenpitextract zijn goed voor veel dingen. Vergeet niet dat het een voedingsstof is, wat betekend dat het een aanvulling is op je dagelijkse voeding.
Dankzij de antioxidanten hebben druivenpitten een een zuiverende werking voor de bloedbaan. Door het nemen van druivenpitextract wordt het verwijderen van afvalstoffen in de bloed gestimuleerd. Hierdoor wordt de bloedsomloop bevordert, en worden bloedvaten en bindweefsel versterkt.

De antioxidantwerking van druivenpitten zijn ook een stuk sterker dan de wat bekendere voedingssupplement zoals vitamine C of E. De werking van druivenpitten zijn namelijk 20 keer sterker.

Denk je dat druivenpitextract het voedingssupplement is voor jou? Het moet een aanvulling zijn op je dagelijkse voeding, dus een gezond en gebalanseerd dieet is ook erg belangrijk!

Conclusie

Druivenpitextract heeft veel voordelen, en het is niet een voedingssupplement waar je veel mensen over hoort. Het zorgt ervoor dat afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd.

Informeer jezelf goed naar de werking van dit supplement, overleg desnoods even met je huisarts. Het kan namelijk zo zijn dat het niet handig is om te nemen wanneer je andere medicijnen gebruikt. 

Vorig artikel De populairste trends voor de moderne badkamer
Volgend artikel Vakantie verblijfplaatsen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!