Home Huis Een inloopdouche voor elke badkamer

Een inloopdouche voor elke badkamer

0
Een inloopdouche voor elke badkamer

Van welke interieurstijl je ook houdt, bij een badkamerverbouwing is er één element dat op de wensenlijst bij heel veel mensen staat, een inloopdouche.

De tijden van een klef, nat douchegordijn om je douche droog te houden zijn een beetje voorbij. Met een inloopdouche heb je een moderne oplossing om het water in de badkamer te voorkomen.

Ruimtelijk effect

Bij een inloopdouche kun je kiezen voor een glazen wand, of voor een dichte wand. Een glazen wand oogt ruimtelijker, omdat je er zo doorheen kunt kijken en de zichtlijnen van je douche dus niet onderbroken worden. Ook zorgt de glazen wand voor meer licht in je douche.

Een dichte wand heeft wel minder schoonmaakwerk, een glazen wand moet je eigenlijk na elke douchebeurt even droogmaken. Zo voorkom je dat de kalkaanslag zich vastzet op de douchewand. Er zijn ook speciale douchewanden met een anti-kalk coating.

Een dichte wand kan wel een mooie keuze zijn als je de douche bijvoorbeeld in een nis wilt plaatsen, zodat je de badkamer optisch in aparte ruimtes verdeelt.

Wil je wel een glazen wand, maar met meer privacy? Kies dan voor gezandstraald, mat glas. Zo heb je nog steeds het voordeel van meer licht in je douche, maar dan zonder inkijk.

Een andere douchewand met een heel ruimtelijk effect, is een spiegelwand. Door de spiegel lijkt je badkamer veel groter. Let er wel op dat je een geschikte spiegelwand voor je douche kiest, zo blijft hij jarenlang mooi.

Voordelen van een inloopdouche

Een inloopdouche is gelijkvloers. Er zitten geen drempels, of een douchebak in. Zo kun je makkelijk de hele badkamervloer schoonmaken en is hij ook goed toegankelijk als je slechter ter been bent. Ben je slechter ter been, of gebruiken kleine kinderen de inloopdouche, combineer de inloopdouche dan met tegels met een antislip coating. Zo voorkom je glij partijen op natte tegels.

Omdat de inloopdouche dus geen extra drempels en randen heeft is hij makkelijk schoon te maken. Helemaal als je kiest voor een wand met een antikalk-coating, is de douche snel gereinigd.

Douchewanden kun je in allerlei maten bestellen, dus voor elke badkamer is makkelijk een passende inloopdouche te maken. Wil je kleuraccenten terug laten komen? Ook daar is een ruime keuze in bij de profielen en grepen voor douchewanden.

Installeren van een inloopdouche

Een inloopdouche is vrij eenvoudig te plaatsen. Meestal plaats je hem op de bestaande tegelvloer en kit je de randen af. Aan de muur bevestig je de douchewand met scharnieren of muurprofielen. Je kunt kiezen voor een inloopdouche met maar één wand, maar ook met twee wanden, of een gebogen wand. Afhankelijk van de ruimte kun je ook kiezen of je er van twee kanten in wilt kunnen lopen, of maar vanaf één kant. Zo kun je altijd een inloopdouche op maat voor jouw badkamer maken.

Douchewanden voor een inloopdouche zijn bovendien gemaakt van veiligheidsglas. Dit is extra sterk glas en als het toch breekt valt het uiteen in kleine veilige korrels die geen snijwonden en letsel veroorzaken. Dat is wel zo veilig.

 

Vorig artikel Tips voor veilig wonen
Volgend artikel Geuren geurolie is als een magie voor de neus
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!