Home Huis Tips voor veilig wonen

Tips voor veilig wonen

0
Tips voor veilig wonen

Veilig zijn in je eigen huis is belangrijk. Het laatste wat je wilt, is dat er ongewenst bezoek jouw huis binnen kan komen. Om indringers te voorkomen, zijn er een aantal maatregelen die je zelf kan nemen. Voorzie alle ramen en deuren van sloten en gebruik deze dan ook. Zelfs voor de korte momenten dat je afwezig bent is het belangrijk om alles op slot te doen. Als je niet zeker weet of je sloten voldoende zijn, laat je dan adviseren door een specialist.
Vergeet de sleutels niet in de deur, ook niet aan de binnenkant, zodat je het niet makkelijk maakt voor inbrekers om binnen te komen. Laat de sleutels ook niet op een plek liggen waar deze makkelijk gevonden kunnen worden. Ga dus altijd voorzichtig met je sleutels om.

Gebruik je sloten en lichten ook ’s nachts!

De sloten gebruik je niet alleen als je afwezig bent. Ook als je ’s avonds naar bed gaat, is het belangrijk om te controleren of alle ramen en deuren op slot zijn. De voordeur moet dus niet alleen dicht, maar draai deze ook op slot. Daarnaast kan je ’s nachts lichten in en rondom het huis aan te laten staan. Voor de buitenverlichting is het handig om sensoren te gebruiken, die bij beweging het licht activeren. Dit schrikt inbrekers af.

Wat kan je nog meer doen?

Behalve de sloten en lichten goed gebruiken zijn er nog meer dingen die je kan doen om te zorgen dat je huis veilig blijft. Laat geen attributen liggen rondom je huis die het makkelijker maken om in te breken. Benodigdheden zoals gereedschappen en ladders zouden gebruikt kunnen worden om het huis binnen te dringen. Verder kan je ervoor zorgen dat het lijkt alsof je thuis bent bij langdurige afwezigheid.

Ook daar kan je weer gebruik maken van de lichten door middel van een automatische schakelaar, maar de gordijnen (gedeeltelijk) open laten kan al helpen. Probeer ook zo min mogelijk informatie over jouw afwezigheid op social media te vermelden. Inbrekers volgen social media ook en weten hierdoor dus precies waar ze hun slag kunnen slaan.

Vorig artikel Vergeet de schoorsteenveger niet te bellen!
Volgend artikel Een inloopdouche voor elke badkamer
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!