Home Algemeen Geuren geurolie is als een magie voor de neus

Geuren geurolie is als een magie voor de neus

0
Geuren geurolie is als een magie voor de neus

Geuroliën zijn commerciële oliën met een zachte geur van een fundamentele olie. Of het is gebaseerd op een synthetische chemische stof die op iets natuurlijks lijkt. Geurolie wordt op verschillende manieren gefabriceerd, maar het voornaamste doel ervan is om een unieke odeur (aroma) aan omgeving toe te voegen. Deze oliën worden voornamelijk gebruikt in zeep, geurkaarsen, shampoos, verstuivers, badkamer en elke andere plaats in huis. Geuren geurolie zijn makkelijk te combineren in bijvoorbeeld zelfgemaakte schoonheidsproducten, huisreiniger, sprays en in kamerverfrissers om daarna je leefomgeving heerlijk geurig te laten ruiken.

Van de geuroliën zijn sommige parfumolie, omdat ze ook worden gebruikt in parfums. Om een bepaalde geur te creëren, mengt men een of meer essentiële oliën in een dragerolie ‒ dit is een basisolie die praktisch geen geur bevat. De meest voorkomende en belangrijke oliën die hiervoor gebruikt worden zijn, ylang, neroli, jasmijn, vanille, citroengras en nog veel meer. Wil je geurende oliën gebruiken in een oliebrander, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je meer druppels etherische olie toevoegt.

Waarom verdunnen we een parfumolie?

Het verdunnen van een essentiële geurolie (parfum olie) in een bepaalde dragerolie is nodig. Essentiële oliën worden niet puur gebruikt. Omdat veel essentiële oliën een sterke krachtige geur omvatten. Als het onverdund wordt gebruikt, kan de geur erg gaan overheersen. Dit is een van de redenen waarom ze in veel toepassing vooraf worden verdund met een basisolie.Er zijn synthetische basisoliën, zoals propyleenglycol, maar er zijn ook natuurlijk basisoliën, zoals olijfolie en kokosolie. Door te variëren met de verhouding kun je de gewenste intensiteit van het aroma verkrijgen. Hoe meer druppels etherische olie je toevoegt hoe krachtiger de geur wordt.

Gebruik geuren geurolie in een oliebrander.

Het is een oude methode om je kamer heerlijk te laten ruiken met een oliebrander. Voor het gebruik van een oliebrander zorg dan altijd dat je de juiste olie gebruikt die bij de omgeving past of welke ambiance je wilt creëren. Doe drie tot vijf druppels van de geurolie samen met wat water in de bovenkant van de oliebrander, zodat deze voor de helft tot driekwart gevuld is. Plaats de brander altijd op een veilige plaats uit de buurt van kinderen en huisdieren.

Steek de kaars in de brander aan en het mengsel wat wordt verwarmt begint te verdampen, waardoor de ruimte lekker gaat geuren. Lavendel is een geur wat heerlijk is en goed om te ontspannen. Citroen geur is een opgewekte geur wat voor vrolijkheid zorgt. Zo is er voor elke “stemming” de juiste geur. Doe niet teveel geurolie in de brander mix, dit kan irritatie aan keel en luchtwegen veroorzaken.

Laat je kleding of linnenkast heerlijk ruiken door geurolie.

Fris de linnenkast eens lekker op met een heerlijk geurig bouquet. Door een stoffen doek toe te voegen, in de kast met kleding of beddengoed, die licht geparfumeerd is met een geurige olie zal de muffe lucht veranderen in een frisse lentegeur. Je kunt ook in de hoek van de la een watje leggen met je favoriete geur erop. Gebruik de geurolie spaarzaam, omdat deze behoorlijk sterk zijn.Gebruik verschillende geuren in laden en kasten. Bijvoorbeeld een bloemengeur in de ondergoed-la of een frisse lentegeur in de linnenkast. Experimenteer met de geuren waar je het meest van geniet op verschillende plekken.

Bron: https://www.woninginrichtingonline.nl/

Vorig artikel Een inloopdouche voor elke badkamer
Volgend artikel Houtworm in uw huis aanpakken
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!