Home Algemeen Tijd voor een carrièreswitch? Word rijinstructeur!

Tijd voor een carrièreswitch? Word rijinstructeur!

0
Tijd voor een carrièreswitch? Word rijinstructeur!

Het komt vaker voor dan je misschien denkt: een carrièreswitch. Het is normaal om op een punt te komen waarbij het werk je niet meer interesseert. Misschien komt dat door de werkomstandigheden of collega’s, maar het kan ook aan de baan zelf liggen. Dan kan het tijd zijn voor een carrièreswitch. Maar waar switch je naartoe? Waarom niet naar een baan als rijinstructeur?

Waarom rijinstructeur?

Iedereen die kan rijden, heeft een rijinstructeur gehad. Al is het voor de auto, de motor, de autobus, de vrachtwagen of rijden met een aanhangwagen, er was een rijinstructeur voor nodig om het te leren. Rijden is iets wat veel mensen erg fijn vinden om te doen. Daarnaast is rijden is wat mensen wel wekelijks doen, als het niet dagelijks is. Het is zeker een belangrijke en handige vaardigheid om te hebben, hoe mooi is het om die vaardigheid mensen aan te leren. Als laatst is het ook nog eens erg druk in de rijschoolbranche. Er zijn meer mensen die willen leren rijden dan mensen die het hen kunnen leren, waardoor er lange wachtrijen ontstaan. Jij kan helpen om deze wachtrijen iets te verkorten.

Wat doet een rijinstructeur?

Een rijinstructeur kan voor zichzelf of voor een zaak werken. De taken zijn in grote lijnen hetzelfde. Rijinstructeurs bereiden praktijklessen voor, waarbij er rekening wordt gehouden met de rijvaardigheid en ervaring van de cursist, verschaffen uitleg en instructie tijdens deze praktijklessen, geven advies over verantwoordelijk en sociaal rijgedrag en grijpen in wanneer dit nodig is. Daarnaast plannen zij ook rijlessen, innen zij lesgeld, vragen zij examens aan en beoordelen de voorderingen van de cursisten. Het is dus niet alleen maar naast een cursist zitten, maar er komt veel bij kijken. Hoe leer je dit precies?

Eisen voor rijinstructeur

Iemand dient een opleiding te volgen voordat zij rijinstructeur kunnen worden. Deze opleiding duurt ongeveer vijf tot zeven maanden. De opleiding bestaat uit drie fases: fase één is het leren van de theorie, fase twee is oefenen in de praktijk en fase drie is stage lopen. Iedereen kan toegelaten worden op deze opleiding, wanneer zij aan een paar (simpele) eisen voldoen. Allereerst moet de toekomstige rijinstructeur een geldig rijbewijs B hebben. Daarnaast dienen zij een middelbare school- diploma te beheersen, de geschiktheidstoets te halen en een VOG aan te vragen. Dan is het tijd om aan de opleiding te beginnen!

Ben jij nu geprikkeld of wil je rijinstructeur worden? Zoek dan zeker nog wat verder in de benodigde informatie en werk aan een nieuwe toekomst voor jezelf!

Vorig artikel Hoe houd je thuiswerken comfortabel?
Volgend artikel Hoe vier je kerst dit jaar?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!