Home Huis Hoe houd je thuiswerken comfortabel?

Hoe houd je thuiswerken comfortabel?

0
Hoe houd je thuiswerken comfortabel?

Tegenwoordig wordt er veel thuis gewerkt. Voor de één prettiger dan de ander. Kan jij wel wat tips gebruiken om het thuiswerken fijner te maken? Zodat je niet kan wachten op de volgende dag om lekker achter je thuiswerkbureau te kruipen. Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet die het thuiswerken voor jou haast een feestje maken.

Stay in touch met je collega’s

Heel belangrijk! Blijf contact houden met je collega’s. Start de dag met een gezamenlijke call en sluit de dag ook af met een call. Zo ben je op de hoogte van waar iedereen mee bezig is en onder andere op deze momenten kan je vragen stellen als je die hebt. Communiceren is ook van groot belang om misverstanden te voorkomen. Met het thuiswerk is dit wat lastiger natuurlijk, maar blijf daarom contact houden met je collega’s. Ook het sociale aspect speelt een rol bij het contact houden met je collega’s. Je wilt natuurlijk niet vereenzamen thuis achter je bureau.

Neem tijd voor de welverdiende koffie- en lunchpauze!

Heel verleidelijk: je maakt nog snel even die ene analyse of wekelijkse update af. Doe dit vooral niet als dit nog minstens een halfuur duurt. Neem gestructureerd je pauze en neem ze vooral ook! Denk niet: ah nog heel even. Even loopt vaak enorm uit. Ga even weg bij je bureau en ga desnoods even naar buiten om wat frisse lucht op te snuiven. 

Creëer een fijne plek om te werken

Zorg ervoor dat je een goede plek hebt om te werken. Zorg voor een goed bureau en goede bureaustoel. Je houding is ook erg belangrijk. Helemaal als je de hele dag zit. Ook is het fijn om een werkplek te hebben die je kan afsluiten. Op deze manier voorkom je dat je in het weekend of in de avond geconfronteerd wordt met werkgerelateerde zaken. Werk bijvoorbeeld in je kantoor als je die hebt. Wanneer het niet mogelijk is om een aparte werkplek te creëren, zorg er dan voor dat je op zn minst geregeld even van je plek weggaat. Even de benen strekken en een frisse neus halen.

Kom op! Uit bed en kleed je aan!

Doordat je thuiswerkt, kan je altijd iets langer in bed blijven liggen. Heel verleidelijk om te doen, maar om in het werkritme te blijven, is het ook een idee om er op hetzelfde tijdstip uit te gaan als voorheen. Nog verleidelijker is het om in je pyjama achter je scherm te kruipen. Beter is om je standaard ritueel vast te houden. Ga lekker douchen en trek je kleding aan. Op deze manier begin je fris aan de dag. Een lekkere warme trui of pantoffels kunnen natuurlijk niet ontbreken. Dat kan prima. Is niets mis mee! Blijf je ook nog lekker warm.

Vorig artikel Hoe je het beste slakken kunt bestrijden
Volgend artikel Tijd voor een carrièreswitch? Word rijinstructeur!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!