Home Gezonde levensstijl Hoe vier je kerst dit jaar?

Hoe vier je kerst dit jaar?

0
Hoe vier je kerst dit jaar?

Halloween is voorbij en dat betekent voor veel mensen maar één ding: het is kerst. Het is tijd om de kerstspullen weer tevoorschijn te halen en om een menu te bedenken voor het diner van kerstavond. Maar hoe krijg je een leuke kerst tijdens een pandemie? Daar zijn hier een paar ideeën voor!

De decoratie

Veel mensen krijgen toch wel een kerstgevoel wanneer het huis compleet versierd is. Daarnaast staat het natuurlijk ook nog eens leuk. Het is dus zeker een goed idee om de kerstdecoratie in huis te halen en alles eens leuk te versieren. Het kan ook leuk zijn om eens gek te doen. Je kan bijvoorbeeld volledig nieuwe kerstspullen kopen en voor een compleet andere look gaan dan normaal. De trends van 2020 differentiëren toch best een beetje, dus er zal voor iedereen wel wat leuks bij zitten dit jaar. Voorbeelden van trends in 2020 zijn Nature’s Gift, Pink Forest of Mountain Lodge. Bij Nature’s Gift kan er gedacht worden aan romantisch landelijk, met zachte pasteltinten en een beetje groen erdoor. Pink Forest gaat daarentegen de richting op van een sprookjesachtig bos, met kleuren zoals roze, rood en saliegroen. Mountain Lodge is perfect voor mensen die van een warmer kleurenpalet houden en voor een vintage look gaan.

De gasten

Het hebben van gasten zal dit jaar niet echt doorgaan. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen er over de vloer mogen, maar er zal zeker een limiet aan zitten. Dit is natuurlijk niet zo leuk voor kerst, een tijd die bekend staat om families vreugde bij elkaar te brengen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig oplossingen om ervoor te zorgen dat er toch meer mensen bij elkaar kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan applicaties zoals zoom. Het is anders dan wanneer mensen echt met elkaar in een kamer zitten, maar het geeft wel de mogelijkheid om elkaar als grote groep (online) te zien. Wanneer je toch echt mensen fysiek wil zien, kan er gedacht worden aan elkaar om-en-om te ontmoeten. Zo kan er wel bij elkaar op bezoek worden gegaan, maar wordt er nog steeds aan de regels gehouden. Let er op bij het maken van een schema dat er minstens 10 dagen tussen visites tussen zitten, zodat het zeker is dat er geen kans is op verspreiding.

Het is ook mogelijk om ergens heen te gaan wanneer het weer open is. Denk bijvoorbeeld aan een leuk restaurant. Als iedereen op hun eigen plek blijft zitten en genoeg afstand houdt, kan dit zeker een optie zijn. Er kan ook naar buiten worden gegaan. Het is heerlijk om een leuke kerstwandeling te maken in het bos of in de natuur. Iedereen kan eigen eten en warme chocolademelk meenemen en maak er een leuk dagje van!

Hopelijk helpen deze ideeën een beetje met het creëren van een leuke kerstsfeer, ook in 2020.

Vorig artikel Tijd voor een carrièreswitch? Word rijinstructeur!
Volgend artikel Voordelen van een eigen biologische moestuin
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!