Home Huis Last van slakken? Zo kun je ze bestrijden!

Last van slakken? Zo kun je ze bestrijden!

0
Last van slakken? Zo kun je ze bestrijden!

Vooral in het vroege, natte voorjaar is de kans groot dat er in jouw (moes)tuin naaktslakken opduiken. Na een lange winterslaap onder de grond van misschien wel enkele maanden, komen ze weer naar boven op zoek naar een vochtige en warme omgeving. Erg vervelend natuurlijk en zeker als je ze tegenkomt in jouw jonge slaplantjes of in die mooie potplanten. Het is dan ook belangrijk om snel actie te ondernemen, want voordat je het weet is alles kaal gegeten.

Er zijn diverse middelen op de markt om slakken te bestrijden. Veel hiervan richten zich op de slakken boven de grond, maar het is ook zeker belangrijk de slakken ondergronds te bestrijden. Om je te helpen geven wij een aantal tips voor slakken bestrijden en het voorkomen van slakken.

Slakken bestrijden met aaltjes

Een goede manier om slakken te bestrijden zijn aaltjes tegen slakken. Dit is een biologisch bestrijdingsmiddel met een effectieve werking tegen naaktslakken. Een groot voordeel van dit middel is dat er geen schadelijke stoffen achterblijven en daarnaast is het niet mogelijk dat de slakken bestand worden tegen de aaltjes. Verder vormt het bestrijdingsmiddel geen gevaar voor mens, dier en milieu en is het product 100% biologisch. Tot slot bestrijden de aaltjes ook de slakken die in de grond zitten en is het niet schadelijk om aaltjes in te zetten in een moestuin of in moestuinbakken. Let er bij het inzetten van aaltjes echter wel op dat het enige tijd kan duren voordat de aaltjes de slakken infecteren. Toch ben je er op deze manier, met een klein beetje geduld, gemakkelijk van af.

Tips om slakken weg te houden

Naast het inzetten van een bestrijdingsmiddel, zijn er ook een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat jouw (moes)tuin een stuk minder aantrekkelijk wordt voor slakken. Zo kun je ervoor kiezen om de grond te bestrooien met ruw materiaal, als bijvoorbeeld houtsnippers, zaagsel of boomschors. Slakken hebben namelijk een hekel aan een ruwe of droge ondergrond. Het is daarnaast verstandig om de bovenste laag van de grond regelmatig te schoffelen. Op deze manier droogt de grond uit en slakken zullen dit vermijden. Op een droge ondergrond wordt het voor een slak namelijk erg moeilijk om zich voort te bewegen. Tot slot kun je er ook voor kiezen koperen muntjes of draadjes in je tuin te leggen. Dit klinkt gek, maar het slijm van slakken en koperen materialen veroorzaken samen elektrische schokjes. Reden genoeg dus voor slakken om bij jouw tuin uit de buurt te blijven!

Vorig artikel Onderhoud en gebruik kunstgras
Volgend artikel Onderhoud en schoonmaak van houten jaloezieën
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!