Home Gezonde levensstijl Een dag met jezelf

Een dag met jezelf

0
Een dag met jezelf

We leven in een drukke wereld en soms is het moeilijk om de tijd te nemen voor jezelf. We voelen ons snel schuldig en alsof we iets moeten doen. Maar dat hoeft niet. Je mag best even een pas op de plaats maken. Het is belangrijk om jezelf af en toe te verwennen en te ontspannen, zo ben je weer klaar voor de dagelijkse uitdagingen. In deze blog vertel ik je hoe je dat kan doen. Lees je mee?

Onder het warme water

Zak eens lekker in een warm bad of stap onder een warme douche. Warm water werkt heel erg ontspannend voor je lichaam en ook voor je geest. Neem echt de tijd om in het bad te zitten of onder de douche te staan en je even af te sluiten van de grote drukke wereld om je heen.

In beweging

Bewegen is hartstikke belangrijk. Maar soms wil je niet explosief aan de slag gaan, wat doe je dan? Yoga is een geweldige manier om te ontspannen en op te laden. Zoek een yogales waar je je fijn voelt of zoek een video online op die je kunt volgen vanuit je eigen woonkamer. Makkelijk, leuk en goed voor je!

Verlies je in een verhaal

Een goed boek is de ideale uitweg waarin je alsnog kan rusten. Kies een boek dat je interesseert en installeer jezelf op een fijne plek in huis zoals de bank of in bed. Met een kopje thee verlies je jezelf uren in een verhaal.

Een moment voor jouzelf

Het is, zoals gezegd, heel belangrijk om de tijd voor jezelf te nemen. Plan bijvoorbeeld een dagje uit, ga wandelen of bezoek een museum. Maar ook even thuis jezelf verwennen met een maskertje voor je gezicht is een goede manier. Je kan ook jezelf optutten door bijvoorbeeld je nagels te lakken met een pink gellac gellak set. Dit blijft langer zitten dan normale nagellak en dus heb je aan pink gellac meer.

Lekker en gezond

Gezonde voeding is belangrijk voor een goede gezondheid en zorgt ervoor dat je je beter voelt. Maak tijd voor gezonde maaltijden en snack, drink voldoende water en vermijd suiker en snelle koolhydraten. Dat kan nog steeds heel erg lekker zijn maar is ook goed voor je en daardoor krijg je een extra energie boost! Daarnaast kan het bereiden van deze maaltijden ook heel erg leuk zijn om te doen en daarmee kan ook dat als ontspannende activiteit werken.

Vorig artikel In elke ruimte of interieur past een glazen schilderij
Volgend artikel Lekker hip
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!