Home Kinderen Hoe verzin je een naam voor je kind?

Hoe verzin je een naam voor je kind?

0
Hoe verzin je een naam voor je kind?

Als jij en je partner binnenkort ouders worden, dan is het tijd om eens na te denken over de naam die jullie aan het kind gaan geven. Het verzinnen van een naam is erg moeilijk, maar wel belangrijk aangezien jullie kind zijn of haar hele leven deze naam zal dragen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je kind gepest wordt wegens zijn of haar naam. Dit gebeurt helaas nog steeds en dat is erg triest. Hier vind je meer informatie over hoe jullie een naam kunnen verzinnen voor een ongeboren kind. 

 

Vernoem het kind naar een ouder 

Het is een traditie in veel gebieden en in bepaalde culturele groepen om het kind te vernoemen naar de opa of oma van het ongeboren kindje. Dit zie je erg vaak terug in Friese jongensnamen. Ouders kiezen hier vaak voor omdat ze op deze manier respect willen tonen naar hun eigen ouders en ook de ouders willen verrassen met een prachtige, maar wel dezelfde naam. Het is altijd wel verstandig om de naam te bespreken met je eigen ouders als jij je kind wilt vernoemen naar een van je eigen ouders. 

Heb jij een idool?

Als jij of je partner een idool heeft waar hij of zij helemaal weg van is, dan kan je er ook voor kiezen om je kind te vernoemen naar jouw of je partners idool. Dit komt steeds minder vaak voor, maar in de jaren tachtig gebeurde dit erg vaak. Het waren toen voornamelijk vrouwen die helemaal gek waren op bepaalde bands en hun kinderen vernoemden naar leden van deze bands. Het is natuurlijk wel verstandig om het vernoemen van je kind naar jouw idool te bespreken met je partner. Het kan namelijk voorkomen dat je partner de naam niet mooi vindt. 

Legendes en historie 

Je kan er ook voor kiezen om je kind te vernoemen naar een bekende legende of iemand uit de historie. Dit wordt bijvoorbeeld nog gedaan met de naam Leonidas. Dit was een Spartaanse koning die enorm bekend is geworden omdat hij met een leger van driehonderd man tijdelijk tienduizenden Perzische krijgers wist tegen te houden. Ook wordt de naam Karel vaak gebruikt. Karel was een van de eerste koningen van het Nederlands koninkrijk. De meeste kinderen die vernoemd worden naar een legende zijn jongens, maar het komt ook voor dat kinderen Franse meisjesnamen krijgen want er zijn veel Franse legendes. 

Vorig artikel Kwaliteit kleding
Volgend artikel Voor- en nadelen van een sunshower
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!