Home Gezonde levensstijl Adem gezond met goede ventilatie

Adem gezond met goede ventilatie

0
Adem gezond met goede ventilatie

Tijdens de afgelopen periode waarin het corona virus om zich heen is gaan grijpen is eigenlijk pas echt duidelijk geworden wat voor een grote rol het ademen van zuivere lucht kan spelen. Het ventileren van de licht die we met z’n alle in- en uitademen is erg belangrijk. Door deze lucht te ventileren zorgen we er namelijk voor dat de zuivere lucht fris blijft. Een virus als het corona virus kan met de deeltjes die uitgehoest of geniest worden blijven hangen in de lucht. Wanneer deze lucht vervolgens niet wordt ververst, zal het virus in de lucht blijven hangen. Het verversen van deze lucht is dan ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het virus zich niet eventueel naar anderen kan gaan verspreiden. Daarom is het aan te raden om te zorgen voor een goed ventilatiesysteem, zowel thuis als op het werk. 

 

Ventilatie 

Het ventileren op de juiste manier thuisbrengt erg veel voordelen met zich mee. Zo zal iedereen bijvoorbeeld een stuk meer energie krijgen doordat er frisse lucht ingeademd zal worden. Daarnaast zal het concentratievermogen een stuk hoger zijn wanneer er frisse lucht ingeademd zal worden. Vooral tijdens het thuiswerken is dat natuurlijk erg handig. Als er niet goed gelet wordt op een goede ventilatie binnen het huis kunnen er veel verschillende klachten ontstaan die je uiteraard liever wil voorkomen binnen jouw eigen huis. Deze klachten zijn bijvoorbeeld: astma, last van de luchtwegen met hoesten of niezen als gevolg, hoofdpijn en tevens kan je er duizelig of vermoeid van worden. Deze klachten zal je dan ook graag willen voorkomen. Ventileren op de juiste wijze zal hier dan ook bij kunnen helpen. 

 

Filters 

Om goed te ventileren zal er vaak gebruik gemaakt moeten worden van ventilatiesystemen. Deze systemen zijn de afgelopen tijd ontzettend goed ontwikkeld, waardoor ze bijna overal wel in te zetten zijn. In deze systemen zal gebruik worden gemaakt van filters die de lucht kunnen zuiveren. Deze filters zullen ervoor zorgen dat de vieze deeltjes van de lucht niet meer in de lucht zal komen dat ingeademd zal worden. Het handige van de systemen is dat ze tegenwoordig in bijna elk type ruimte geplaatst zullen kunnen worden. Zo is het zelfs mogelijk om de ruimte in het huis dat als kantoor wordt gebruikt te ventileren. Ook in de grotere ruimtes thuis, zoals de keuken of woonkamer is het zeker mogelijk om de kamer te ventileren met de filters. Zo kan iedereen in elke kamer op een frisse en vooral ook gezonde manier ademen.