Home Reizen De zoektocht naar mijn droomauto en de beste autoverzekering

De zoektocht naar mijn droomauto en de beste autoverzekering

0
De zoektocht naar mijn droomauto en de beste autoverzekering

De grote dag is aangebroken. Mijn oude vertrouwde autootje heeft het leven gegeven en hierbij is de tijd aangebroken dat ik op zoek ga naar een nieuwe auto. Bij de vorige auto die ik kocht heb ik veel te overhaast besloten, ook mijn autoverzekering heb ik zonder er moeite voor te doen afgesloten. Dat wil ik deze keer anders gaan doen!

Waar is het de vorige keer misgegaan?

Omdat ik de vorige keer bij het aanschaffen van een auto en het afsluiten van een autoverzekering zo overhaast heb besloten heb ik de verkeerde keuzes gemaakt. Dit begon al bij het kopen van mijn auto. Ik had mijn rijbewijs net gehaald en was enorm enthousiast over het kopen van een auto. Vooral omdat ik absoluut niet meer met de trein naar werk wilde heb ik de eerste de beste auto gekocht die ik tegenkwam. Uiteindelijk heb ik veel plezier gehad van dit koekblik maar achteraf had ik een auto van een hogere kwaliteit, voor een veel lagere prijs kunnen krijgen. Ook bij het afsluiten van een autoverzekering ben ik te overhaast geweest. Na een paar minuten zoeken op Google had ik een autoverzekering aanbieder gevonden. De autoverzekering sloot ik af met het idee dat ik het eigenlijk toch niet nodig had, dit was een grote fout.

Wat ga ik deze keer anders doen?

Toen ik enkel een WA-autoverzekering afsloot had ik het idee dat er toch niks met mijn auto ging gebeuren, en dat een verzekering alleen maar extra geld zou kosten. Uiteindelijk heb ik veel schade gehad die niet gedekt werd door mijn gebrek aan een autoverzekering. Daarom heb ik besloten om deze keer een allrisk verzekering af te sluiten. Dit is maandelijks best een grote kostenpost, maar ik denk dat het uiteindelijk goedkoper uitkomt dan helemaal geen autoverzekering. Ook laat ik me niet meer bij de eerste de beste autodealer overhalen door gladde verkooppraatjes, maar ga ik eerst onderzoek doen op internet. Door recensies te lezen, bij verschillende aanbieders te kijken en ook tweedehands auto’s via Marktplaats te overwegen verbreed ik mijn horizon. Op het gebied van auto’s kopen ben ik namelijk nog een groentje.

Waar sluit ik mijn autoverzekering af?

Er zijn veel verschillende aanbieders te vinden op internet, hierdoor is het kiezen best lastig. Ik heb uiteindelijk gekozen om een autoverzekering af te sluiten die ik vond via Independer. Dit is een overzichtelijke site die op verschillende fora goed scoort. Op basis hiervan heb ik mijn keuze gemaakt. Ik kan niet wachten om in mijn nieuwe auto die volledig verzekerd is lekker te gaan rondrijden!

Vorig artikel Alles in 1 pakket – uitermate geschikt voor elk gezin
Volgend artikel DJ voor bruiloft: voor het ultieme bruiloftsfeest
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!