Home Uitgelicht Beginnen met cryptocurrency

Beginnen met cryptocurrency

0
Beginnen met cryptocurrency

Cryptocurrency wordt steeds bekender en elke dag willen er meer mensen aan mee doen. Het is dan natuurlijk wel fijn om een basis te hebben in de koersen en welke valuta er op de markt zijn. Daarom worden er hier drie bekende cryptomunten genoemd

BTC

BTC, of wel beter bekend als Bitcoin, is de bekendste cryptocurrency. Dit komt omdat het de eerste digitale valuta is die geheel gedecentraliseerd werkt. Dit betekent zonder toezicht van een derde partij, zoals een centrale bank of de overheid. Transacties worden onderling afgehandeld, zonder nog een tussenpersoon. Transacties worden nagekeken en opgeslagen in een blockchain. Door middel van een vast schema wordt ervoor gezorgd dat er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoin in omloop is. Bitcoin werkt met pseudoniemen, maar is dus niet geheel anoniem. Ook zijn betaling onomkeerbaar, omdat er geen derde partij is om toezicht te houden. Dit kan in het nadeel werken van de betaler, omdat er altijd een kans is dat zij opgelicht worden en hun geld niet meer terug kunnen krijgen.

Ethereum

Ethereum is een open source blockchainsysteem met een eigen cryptocurrency. Deze wordt ‘Ether’ genoemd. Naast het hebben van een eigen cryptocurrency, wordt Ethereum ook gebruikt als een platform voor andere cryptocurrencies. Ethereum is opgericht in 2014. Er wordt een upgrade verwacht, Ethereum 2.0. Deze update zal de consensus mechanisme veranderen van proof-of-work naar proof-of-stake. De cryptovaluta zal hetzelfde blijven. Om duidelijk te maken wat het verschil tussen Ethereum 1.0 en Ethereum 2.0 is, wordt er een analogie gebruikt van snelweg. Ethereum 1.0 is een drukke weg met een enkele rijstrook in beide richtingen. Ethereum 2.0 zijn tientallen rijstroken. Er kunnen dus meerdere transacties tegelijkertijd afgehandeld worden. Dit wordt gedaan door een technologie wat sharding heeft. Sharding zorgt ervoor dat een blockchain wordt opgesplitst in kleinere shard chains die naast elkaar lopen, waardoor er meerdere transacties op hetzelfde moment gedaan kunnen worden. Fijn, toch!

Shiba Inu

Veel mensen hebben al van de Dogecoin gehoord, maar Shiba Inu is nog ietwat nieuwer dan dat. Naast de overeenstemming tussen de hondennamen en afbeeldingen waar zij bekend om staan, zijn er nog meer overeenkomsten tussen de twee valuta. Shiba Inu is namelijk gemodelleerd naar Dogecoin. Het is gebaseerd op de Ethereum blockchain. Shiba Inu nodigt kunstenaars over de hele wereld uit om kunst te creëren van honden, wat verkocht kan worden als NFT’s.

Zo bestaan er nog tientallen meer cryptovaluta waar naar gekeken kan worden. Iedere valuta heeft net weer andere kwaliteiten of doet het net iets beter op de markt. Een goede basis is van belang bij cryptocurrency.

Vorig artikel Geweldige wijnen vind je ook gewoon in de Verenigde Staten
Volgend artikel Zo vind je een betrouwbare aanbieder van poker
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieƫn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!