Home Algemeen Een boot huren voor een leuk dagje

Een boot huren voor een leuk dagje

0
Een boot huren voor een leuk dagje

Het water blijft altijd trekken. Veel mensen kiezen er dan ook voor om op hun vrije dag of tijdens hun vakantie het water op te zoeken. Om te varen, te zwemmen of te vissen. Of een combinatie van alle drie. Het is echter niet zo dat iedereen zomaar een bootje heeft liggen. Daarom is een boot huren een goed idee. Een boot huren doe je voor een paar uur, een dagdeel, een complete dag of een aantal dagen. Net wat jij wilt. Een boot huren is niet duur en je hebt er wel erg veel plezier van. Want hé, op het water is het altijd leuk!

Een boot huren om te gaan vissen

Wil je je eens helemaal afsluiten van de wereld? Dan ga je lekker zitten vissen aan de aterkant. De kans is alleen aanwezig dat je naast een praatgrage buur terecht komt. Een boot huren is dan een prima plan. Jij kunt er lekker even helemaal uit met je visgerij en je proviand. Je hebt vast de dag van je leven. En wil je wel iemand mee aan boord? Dat bepaal je lekker helemaal zelf. Een boot huren kan in zo’n geval zorgen voor prettige gesprekken.

Een boot huren voor een dagje weg

Wil je met meerdere mensen een dagje gaan varen? En heeft niemand van die mensen een eigen boot? Een boot huren is dan de oplossing. Het is van te voren wel verstandig om te inventariseren wie er een vaarbewijs heeft. Zeker bij de wat grotere, snellere motorboten kan hierom gevraagd worden. En dat is natuurlijk logisch. Een vaarbewijs geeft aan dat je weet wat je moet doen in verschillende situaties. Ga je met kinderen aan boord? Zorg dan altijd voor voldoende zwemvesten.
Boot huren

Kan iedereen een boot huren?

Voor sommige boten is, zoals gezegd een vaarbewijs verplicht. Meestal kun je toe met een klein vaarbewijs, maar in uitzonderlijke gevallen kan om een groot vaarbewijs gevraagd worden. Dit is dan geen vrijblijvende vraag, maar een harde eis. Anders krijg je de boot niet mee. Wanneer je een boot huren wilt terwijl je minderjarig bent, kan je tegen hetzelfde probleem aanlopen. De meeste verhuurders verwachten een minimum leeftijd van 21 jaar. Dit heeft te maken met verantwoordelijkheidsgevoel en de verzekering. Het kan dus zijn dat je tijdens een tochtje door de grachten van een grote stad toch één van je ouders of een oudere broer of zus aan het roer moet zetten.

Vorig artikel Schoudertassen alleen voor vrouwen? Nee hoor!
Volgend artikel Warmhoudbakken zijn ideaal voor een feest!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!