Home Huis De juiste vorm van raamdecoratie voor jouw huis

De juiste vorm van raamdecoratie voor jouw huis

0
De juiste vorm van raamdecoratie voor jouw huis

Er zijn veel verschillende vormen van raamdecoratie. Elke soort is geschikt voor bepaalde wensen. Als je graag iets wilt wat heel strak is, moet je een andere vorm van raamdecoratie kiezen dan wanneer je liever een hele warme sfeer wilt krijgen. Hier staan een aantal verschillende vormen van raamdecoratie op een rijtje.

Houten jaloezieën

Wanneer je gek bent op een wat stoerdere uitstraling dan kunnen houten jaloezieën een goede optie zijn. Op dit moment zijn houten jaloezieën heel trendy en zie je ze in veel verschillende huizen terugkomen. De houten balkjes kun je in verschillende kleuren en materialen krijgen. Soms kun je kiezen voor balkjes waar je nog een houtnerf in kunt zien. Als je dit nou juist helemaal niks vindt, dan kun je ook kiezen voor een strak balkje. De linten die de onderdelen verbinden kun je ook in allerlei kleuren krijgen. Stel dat je zou kiezen voor volledig zwarte jaloezieën, dan zul je zien dat dit een hele chique sfeer geeft. Als dit niet helemaal past bij wat je mooi vindt kun je kiezen voor een wat lichtere kleur.

Een groot voordeel aan houten jaloezieën is dat je ze zo kunt neerzetten dat er niet naar binnen gekeken kan worden, maar er nog wel licht naar binnen valt.

Gordijnen zoals we ze gewend zijn

Als je graag normale gordijnen heb je veel mogelijkheden qua keuze. Zo heb je bijvoorbeeld erg veel verschillende materiaalsoorten waaruit je kunt kiezen. Het materiaal dat je kiest zorgt ervoor dat het zonverduisterende gordijnen worden of niet. 

Het materiaal dat wordt gebruikt voor de gordijnen bepalen voor een groot gedeelte de sfeer in huis. Denk bijvoorbeeld aan hele zware donkere gordijnen die ervoor zorgen dat er een hele chique sfeer komt in huis. Terwijl je met linnen juist een romantische sfeer creëert. Denk daarom bij het kiezen van gordijnen wat voor sfeer je graag wilt en welk materiaal daar het beste bij past.

Vouwgordijnen voor een landelijke sfeer

Je zou ook kunnen kiezen voor vouwgordijnen. Dit zijn stukken stof die je naar boven opvouwt, vandaar de naam vouwgordijnen. Ook vouwgordijnen zijn er in ontzettend veel verschillende materialen en kleuren. Wat het beste bij jouw huis past ligt dus ook weer geheel aan wat jij graag wilt. Over het algemeen passen vouwgordijnen het beste bij een landelijke sfeer. De meeste mensen die zo'n sfeer in huis willen creëeren kiezen voor vouwgordijnen op maat. Wel is het dan belangrijk dat je kiest voor de juiste kleur. Welke kleur dit precies meot zijn hangt af van de overige kleuren die gebruikt worden in huis. 

 

Vorig artikel Muurstickers voor vele decoratieve mogelijkheden
Volgend artikel Waar let je op bij het uitkiezen van zakelijke energie?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!