Home Algemeen De ultieme YouTube studio bouwen

De ultieme YouTube studio bouwen

0
De ultieme YouTube studio bouwen

YouTube is een videoplatform dat in de afgelopen jaren gigantisch belangrijk is geworden en een kleine economie op zichzelf is. Veel YouTubers maken van hun kanaal een carrière en verdienen goed geld ermee. Maar het is niet makkelijk om een groot publiek te bouwen op YouTube. Je moet jezelf in kwaliteit onderscheiden en waarde brengen. Daarnaast is ook de kwaliteit van je camera, de belichting en je audio zeer belangrijk. Er zijn daarom veel aspirerende YouTubers en filmmakers die best wat tijd en geld investeren in het ontwerpen van een fantastische YouTube studio. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel bespreken we hoe je een goede YouTube studio creëert.

Belichting

Je wilt een dynamische en interessante achtergrond terwijl je zelf goed en zacht belicht bent. Belichting is dus ontzettend belangrijk wanneer je een YouTube studio bouwt. Goede belichting begint bij een soft box. Dit is een licht met standaard waar je een paraplu of softbox op plaatst zodat je zacht wordt verlicht. Op deze manier zijn er geen harde schaduwen en zijn ook zeker oneffenheden in je gezicht minder zichtbaar. Je wilt ook achtergrondlichten hebben. Deze achtergrondlichten geven je achtergrond dynamiek. Probeer lichten te zoeken die een andere kleur hebben dan wit en oranje. Kies bijvoorbeeld voor blauw licht. Dit geeft je achtergrond ook meer variatie.

Vage achtergrond

Je hebt natuurlijk een camera nodig om jezelf te filmen. Kies voor een lens met een lage f/stop van tussen de 1.8 en 3. Zo kun je een effect creëren waar je zelf zeer scherp in beeld bent maar de achtergrond van je studio is vaag. Dit geeft een professioneel effect.

Goed bewerken

Nadat je klaar bent met filmen moet je natuurlijk je beelden gaan editen en bewerken om de video te creëren. Hiervoor heb je een goede computer nodig en natuurlijk de nodige software. Denk bijvoorbeeld aan Premiere Pro en de rest van de Adobe Creative Cloud. Zorg ook dat je een goed groot scherm hebt met een HDMI kabel zodat je goede beeldkwaliteit hebt.

Audio

Het is algemeen bekend dat kijkers op YouTube meer vergevend zijn om slechte videokwaliteit te kijken maar ze klikken weg zodra ze slechte audiokwaliteit horen. Zorg dus dat je een goede microfoon hebt en ook dat je opneemt op een rustige locatie. Filmen bij een drukke weg bijvoorbeeld is dus geen optie. Er zijn ook wat dingen die je kunt doen in de nabewerking om de kwaliteit beter te maken. Zo kun je bijvoorbeeld ruis verwijderen.

Vorig artikel AR in museums
Volgend artikel 3 redenen om je gehoor te laten testen bij een audicien
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!