Home Huis Dekbedovertrek kopen? Hier moet je op letten

Dekbedovertrek kopen? Hier moet je op letten

0
Dekbedovertrek kopen? Hier moet je op letten

Is jouw huidige dekbedovertrek aan vervanging toe? Wacht dan vooral niet te lang met een nieuwe kopen. Een versleten overtrek scheurt namelijk een stuk makkelijker. Als jouw dekbedovertrek eenmaal scheurt, kun je het dekbed er mogelijk niet goed meer in stoppen. Ben je reeds begonnen aan de zoektocht naar een nieuwe overtrek? Dan ontdek je snel genoeg dat het aanbod ontzettend groot is. Dit maakt het er allemaal niet makkelijker op. Uiteraard wil je voorkomen dat je een verkeerde dekbedovertrek koopt. Daar helpen wij jou graag een handje bij. In de onderstaande tekst vertellen wij jou daarom waar je op moet letten bij een dekbedovertrek kopen. 

Heeft de dekbedovertrek de juiste maat?

Dit lijkt misschien een open deur, maar zijn er genoeg mensen die niet naar de afmetingen kijken van een overtrek .Toch is dit ontzettend belangrijk als je een nieuwe dekbedovertrek gaat kopen. Jouw deken moet immers wel in de overtrek passen. Koop je een te kleine dekbedovertrek? Dan past dit niet. Een te grote overtrek is overigens ook niet prettig. De deken kan er dan namelijk in gaan ‘zwemmen’. Koop daarom altijd een dekbedovertrek die net zo groot is als jouw dekbed. Weet je niet wat de maat van de deken is? Richt je dan tot het label aan het dekbed. Hier worden de precieze afmetingen van het dekbed weergeven.

Hoe zit het met het materiaal?
Bij het kopen van een nieuwe dekbedovertrek speelt er meer mee dan alleen de maat. Je moet namelijk ook naar het materiaal kijken. Overtrekken worden gemaakt van verschillende materialen. Veel mensen kiezen voor katoenen beddengoed. Dit materiaal ademt en absorbeert vocht, waardoor je er heerlijk onder kunt slapen. Je kunt daarnaast ook voor verschillende katoen-varianten kiezen, zoals katoen-satijn, flanel-katoen en percale katoen. Heb je al eens onder een katoenen overtrek geslapen en vond je dit niet wat? Dan is een linnen bedovertrek misschien iets voor jou. Linnen is erg vochtabsorberend en ventilerend. Ook reguleert dit materiaal de warmte, waardoor je er in ieder seizoen heerlijk onder kunt slapen.

Wel of geen instopstrook?

Het merendeel van de Nederlanders stopt een dekbedovertrek in. Hierdoor lig je er ’s nachts lekker warmpjes bij. Stop jij jouw overtrek eigenlijk ook altijd in? Vergeet dan niet om te kijken of de dekbedovertrek over een instopstrook beschikt. Veel mensen zien dit als vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Er zijn namelijk ook genoeg overtrekken zonder instopstrook. Koop je een overtrek zonder instopstrook? Dan kun je jouw deken weliswaar instoppen, maar dit gaat ten koste van de lengte. Je stopt namelijk een deel van de overtrek in. Bij een dekbedovertrek met instopstrook is dit niet het geval. Het instoppen van de extra strook is namelijk voldoende, waardoor de deken zijn lengte behoudt.

Waar koop je de overtrek?

Tegenwoordig heb je talloze adresjes om een dekbedovertrek te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld naar een fysieke winkel gaan waar ze overtrekken verkopen. Je moet in dat geval de deur uit om een overtrek te kopen. Zit je hier niet op te wachten? Geen probleem, want je kunt een dekbedovertrek ook online kopen. Dit kan onder meer op smulderstextiel.nl. Het assortiment op deze website is aanzienlijk groter dan in een fysieke winkel. Daarbij komt dat een dekbedovertrek ook nog eens bij jou thuis afgeleverd wordt als je deze online bestelt. Staat de overtrek jou toch niet aan? Geen probleem, want bij Smulderstextiel.nl kun je binnen 30 dagen gratis retourneren.

Vorig artikel Het regent steeds harder, zeker in de zomer
Volgend artikel Uit het dagelijkse ritme
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!