Home Algemeen Deze toepassingen van halfverharding kende je nog niet

Deze toepassingen van halfverharding kende je nog niet

0
Deze toepassingen van halfverharding kende je nog niet

 

Halfverharding is een vorm van verharding die de laatste jaren steeds populairder wordt. Het fijnkorrelige breekmateriaal is 100% natuurlijk, heeft een hoge hardheid, is onderhoudsarm en heeft een stijlvolle uitstraling, waardoor het overal kan worden toegepast. De verschillende kleuren zorgen er bovendien voor dat er voor elke situatie een passende oplossing beschikbaar is. Om jou inzicht te geven in de verschillende mogelijkheden hebben we een aantal verschillende toepassingen voor je op een rijtje gezet.

Over halfverharding

Halfverharding is een product dat wordt gemaakt van restafval afkomstig uit steengroeves. Het is een fijnkorrelig breekmateriaal, afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente. Als 100% natuurlijk product met een hoge hardheid en een natuurlijk kleurenpalet wordt halfverharding steeds populairder voor allerlei sectoren. Het brede aanbod kleuren en de goede civiele technische eigenschappen zorgen ervoor dat halfverharding overal kan worden toegepast. Wij hebben een aantal toepassingen voor je uitgelicht.

Halfverharding in de wegenbouw

Halfverharding is sterk en heeft een hoge hardheid, waardoor het uitstekend gebruikt kan worden in de wegenbouw. Vandaag de dag wordt halfverharding steeds vaker toegepast als bermverharding, maar het kan ook uitstekend worden ingezet om wandelpaden en fietspaden in parken en plantsoenen op stijlvolle wijze te verharden. De hoge hardheid, het onderhoudsarme karakter en het lage risico op onkruidgroei en algenvormig maken halfverharding een aantrekkelijke vorm van verharding voor allerlei situaties.

Halfverharding in de recreatiesector

Halfverharding kan niet alleen uitstekend in de wegenbouw worden toegepast, het is ook een stijlvolle manier van verharding voor de recreatiesector. Zo is halfverharding zeer geschikt om paden en wegen op golfbanen, campings, speelparken, natuurreservaten, recreatieparken en andere recreatieruimtes buiten mee te verharden. Halfverharding is verkrijgbaar in diverse kleuren, waardoor er voor elke situatie een passende vorm van halfverharding beschikbaar is.

Overige toepassingen van halfverharding

Halfverharding is een sterke, betrouwbare vorm van verharding met een stijlvolle uitstraling, waardoor het nagenoeg overal kan worden toegepast. Zo is halfverharding ook zeer geschikt voor de verharding van paden op begraafplaatsen of in paleistuinen en kan het zelfs gebruikt worden als erfverharding. Dankzij de hoge hardheid kan halfverharding zwaar belast worden. Zwaardere voertuigen en machines zoals tractoren, vrachtwagens en kranen vormen daarom geen probleem. Ben jij op zoek naar een stijlvolle vorm van verharding, maar is jouw situatie niet hierboven beschreven? Neem dan gewoon eens contact op met een halfverharding specialist bij jou in de buurt. Zij denken graag met je mee over de mogelijkheden voor jouw situatie.