Home Reizen Droomreis in Colombia met de rugzak

Droomreis in Colombia met de rugzak

0
Droomreis in Colombia met de rugzak

Colombia, prachtige reisbestemming

Colombia spreekt enorm tot de verbeelding: enorme regenwouden, een kleurrijke geschiedenis en inspirerend avontuur. Maar wist je dat het één van de meest betaalbare plekken is op het Zuid-Amerikaans continent? Dat het veiliger is dan ooit en er nog steeds onontdekte plekken zijn die zomaar voor het grijpen liggen?

Bogota

Wat kun je allemaal doen in Bogota en omgeving? Wel, alles.. Bogota is ronduit opwindend te noemen: de inwoners zijn er vrolijk, de cultuur rijk en de trekpleisters werkelijk fascinerend. Bezoek er de berg Monserrate, de spectaculaire Comombiaanse keuken, het Museo del Oro en de prachtige kleurrijke wijken. Een hotelverblijf in Bogota is over het algemeen goedkoop.

Colombia als backpacker

Met de rugzak rondtrekken is nog steeds dé manier bij uitstek om landen in Zuid-Amerika te bezoeken: een regenwoud is nooit ver weg, en zelfs hier is de infrastructuur aan de hand van spectaculaire wandelroutes en bewegwijzering op maat gemaakt voor backpackers. Ook de mooiste stranden van Colombia liggen op je te wachten.

Kamperen is er echt aangeraden: doe hiervoor beroep op een lokale gids die je de mooiste hoekjes van het regenwoud laat zien én je kan vergezellen bij het kamperen. De Colombiaanse jungle herbergt immers een enorme diversiteit aan diersoorten zoals de bekende toekan, piranha of jaguar.

Wie voor Colombia per backpack kiest, kiest voor avontuur. Vermijd dus platgelopen paden en massatoerisme, ontmoet de lokale bevolking en beleef het land écht.

Enkele reistips

Colombia is de laatste jaren heel wat veiliger geworden mits enige voorzichtigheid: de vriendelijkheid en joie-de-vivre van de lokale bewoners zijn bekend over de hele wereld. Net als in de rest van Zuid-Amerika groeide de toeristische industrie de laatste jaren enorm, en hierdoor de veiligheid. Uiteraard zijn er rondom de grote steden nog steeds arme wijken waar je als toerist wel opvalt, maar bezoeken hoeft ook hier niet onveilig of gevaarlijk te zijn met een lokale gids.

Informeer je vooraf bij de huisarts over noodzakelijke inentingen. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan hepatitis A, gele koorts en Polio.

Voor Colombia heb je uiteraard een paspoort nodig, maar een visum is niet nodig voor een verblijf minder dan 90 dagen.

Alle courante debiet- en kredietkaarten worden algemeen aanvaard. De lokale munt is de Colombiaanse peso, maar er zijn overal wisselkantoren waar je voor enkele euro’s lokale Peso’s kan bekomen. Ook kan je met je Europese bankkaarten rechtstreeks Peso’s afhalen.

Wegennet, scheepvaart en luchtvaart zijn er meer dan behoorlijk te noemen en kunnen door toeristen probleemloos gebruikt worden om zich te verplaatsen.

Vorig artikel Binnen schilderwerk aanpakken
Volgend artikel Hoe kun jij deze zomer optimaal genieten van je tuin?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!