Home Algemeen Experimenteren met speeltjes: jij bepaalt

Experimenteren met speeltjes: jij bepaalt

0
Experimenteren met speeltjes: jij bepaalt

Experimenteren met seksspeeltjes kan leuk, spannend en verrassend zijn. Je ontdekt er dingen van die je van jezelf misschien niet wist, of blijkt erogene zones te hebben waarvan je het bestaan niet kende. Alhoewel je met speeltjes je grenzen een beetje kunt verleggen, is het zaak er niet overheen te gaan. Jij bepaalt wat er met jouw lichaam gebeurt, en niemand anders. Door op een relaxte manier met speeltjes om te gaan ontdek je nog veel beter wat je fijn vindt, maar ook waar voor jou de grens ligt.

Begin eens in je eentje

Ben je nog niet zoveel, of zelfs nog helemaal niets gewend op het gebied van speeltjes, dan kan het slim zijn om er eerst eens in je eentje mee aan de slag te gaan voordat je het samen met iemand doet. Dit geeft je de mogelijkheid om te ontdekken wat je fijn vindt, maar ook wat je juist helemaal niet prettig vindt. In je eentje kun je volop experimenteren zonder daarbij ook maar enige vorm van schaamte te hoeven voelen, of iets te doen wat je toch eigenlijk liever niet zou doen. Je leert jezelf en je lichaam op deze manier beter kennen, ontdekt wat je fijn vindt en wat juist niet, en kunt na afloop duidelijker je grenzen aangeven.

Begin met wat easy toys, en dus niet meteen met de grootste dildo die je kunt vinden. Ga er rustig en ontspannen mee aan de slag, en ontdek wat ze met jou doen. Neem er rustig de tijd voor, zodat je eraan kunt wennen en langzaam maar zeker alle mogelijkheden ontdekt. Op deze manier raak je steeds meer bekend met de speeltjes en hun mogelijkheden, en kun je ook beter inschatten welke hiervan je met een eventuele partner zou willen gebruiken.

Samen met je partner aan de slag

Het gebruik van speeltjes samen met een partner, kan extra spannend zijn. Je zoekt elkaars grenzen op, laat elkaar genieten op manieren die je eerder nog niet hebt meegemaakt. Het kan ervoor zorgen dat je je extra kwetsbaar voelt, en juist dat kan uiteindelijk voor extra genot zorgen.

Een goede communicatie is wel belangrijk. Bespreek vooraf wat jullie wel willen, maar ook wat niet. Maak goede afspraken, en wees duidelijk: nee is nee. Alleen als je elkaar volledig vertrouwt kan het gebruik van een speeltje je relatie verder verdiepen. Kies de speeltjes samen uit, en ga bijvoorbeeld niet met een buttplug aan de gang als één van jullie dat helemaal niet ziet zitten. Het gaat erom dat jullie samen genieten, niet om het per se verleggen van grenzen.

Vorig artikel Verschillende soorten camera\’s
Volgend artikel Ervaar van het beste van backpacken in Europa
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!