Home Algemeen Gebitsprothese

Gebitsprothese

0
Gebitsprothese

Iedereen wordt met de dag ouder. Uiteindelijk wordt het dan ook tijd dat de kinderen voor de ouders zorgen. En die tijd is er ook bij ons gekomen. Ik heb zelf een broer en een zus. Ik ben de jongste van ons drie. Mijn moeder heeft altijd wel problemen gehad met haar tanden. Dit komt omdat zij vroeger een slechte tandarts had. Die had haar de verkeerde dingen aangeboden wat haar tanden dus helemaal niet aankonden. Hierom was haar gebit nogal achterstallig. Hier moest dan ook wat aan worden gedaan. Natuurlijk wil mijn moeder het niet toegeven. Maar ze wil ook een beter gebit. Dus mijn broer, zus en ik dachten dat we gingen kijken wat we konden doen.

Wat is een gebitsprothese?

We gingen online kijken en kwamen iets interessants tegen. Dit was namelijk een gebitsprothese. Dit was interessant omdat dit kon helpen bij het herstellen van het kauwvermogen wanneer de tanden en kiezen zijn getrokken. Een gebitsprothese is hetzelfde als een kunstgebit, deze kan je dan op de onderkaak of bovenkaak plaatsen. Een klein speeksellaagje op het tandvlees zorgt er dan voor dat de prothese vastzuigt aan het tandvlees. Deze zal dan goed blijven zitten en verplaats dan niet in de mond.

Goed passend

Natuurlijk is een goed en passende prothese erg belangrijk. Hiervoor heb je dan een maat gemaakte prothese voor nodig. En natuurlijk ook zo echt mogelijk lijken. Dit is dan ook wat tandtechniek aanbiedt. Dit klinkt dan ook erg aantrekkelijk. Dit konden we dan ook voorstellen aan mijn moeder. Dat oogt mooier en dan heeft ze ook minder kauwproblemen.

Welke kosten?

Ook zitten er natuurlijk kosten aan vast die erg van belang zijn. Meestal kan het bedrag erg hoog oplopen. Bij Tandtechniek bieden ze juist een scherpe prijs aan. Door middel van alles vanuit hun eigen praktijken te organiseren, kost het minder geld. Ook komt de verzekering erbij kijken. Veel verzekeraars vergoeden de kosten van een gebitsprothese. Dat is natuurlijk fijn.

Een intake voor meer info

Ook konden we heel makkelijk contact maken door middel van een contact pagina. En voor nog meer informatie kon je ook op een intake gesprek komen. Zo wordt alle informatie uitgelegd. Ook worden bier wensen en eisen besproken en wordt er een behandelplan opgesteld. Ook kan er dan gelijk een indicatie worden gegeven hoeveel het allemaal bij elkaar zal gaan kosten. Zodat er geen verassingen zijn. Toch iets voor mijn moeder om te doen. Daarom hebben wij gelijk een afspraak gemaakt zodat ze een goede beslissing kan maken.

Vorig artikel Overkapping in tuin door Gras en Groen Hoveniers
Volgend artikel Verschillende soorten camera\’s
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!