Home Kinderen Gezellig aan tafel!

Gezellig aan tafel!

0
Gezellig aan tafel!

Hoe fijn is het om aan het einde van de dag met het hele gezin aan tafel te zitten en samen ervaringen te kunnen delen over de dag terwijl er heerlijk gegeten wordt? Dat klinkt toch als het ideale plaatje? Helaas is de realiteit anders en lijkt het bij menig gezin meer op een oorlogssituatie aan tafel, bijvoorbeeld door eetproblemen. In deze blog vertel ik je hier meer over. Lees je mee?

Hoe herken je eetproblemen?

Eetproblemen kunnen in allerlei vormen en maten voorkomen. Zo kan het zo zijn dat een kind een bepaald soort eten niet lust of een zekere textuur niet weg krijgt. Eetproblemen kan je vaak al vroeg herkennen bijvoorbeeld als een kind eten überhaupt niet wilt proberen en dit meerdere keren in de week voorkomt. Je kan eetproblemen ook herkennen door goed naar je kind te luisteren, bijvoorbeeld naar wat hij of zij over zichzelf denkt of hoe hij of zij zicht voelt.

Waar komen ze vandaan?

Zo kunnen eetproblemen ontstaan door het hebben van een negatief zelfbeeld en dus bijvoorbeeld de angst om dik te worden. Maar kinderen kunnen ook eetproblemen ontwikkelen door allergieën en de angst voor bijvoorbeeld buikpijn. Eetproblemen zijn veelal, maar niet in alle gevallen, een mentaal probleem dat een behoorlijke uitwerking heeft op het lichaam. Zo kan je echt misselijk worden van bepaalde voeding doordat je het niet lekker vindt bijvoorbeeld.

Hoe houd je het leuk?

Eetproblemen kunnen voor behoorlijk wat spanning aan de eettafel zorgen. Belangrijk is het om hier met je kind over te praten en om de oorzaak te achterhalen. Dan komt alles aan op geduld aan tafel. Je wilt uiteraard dat je kind, in het geval van een kind dat niks of weinig lust, nog steeds vitamines binnenkrijgt. Geef je kind dan meer tijd om wat te eten of zoek naar een andere oplossing om de vitamines en mineralen binnen te krijgen.

De lange termijn oplossing

Natuurlijk is dit een tijdelijke oplossing en zal je ook moeten kijken naar oplossingen voor de langere termijn. Je zou in dat geval een gesprek aan kunnen vragen met de mensen van Groeii.nl. Het team van Groei zijn experts als het gaat om het hulp bieden aan gezinnen die het om wat voor reden dan ook moeilijk hebben. Zij kunnen samen met jou kijken naar de bron van het eetprobleem, waar het vandaan komt en hoe zo vinden jullie de oplossing die bij jullie past.

Vorig artikel Deurmatten maken de entree van jouw woning of bedrijf
Volgend artikel Verschillende manieren om je energierekening te verlagen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!