Home Algemeen Handige tips voor op de studie

Handige tips voor op de studie

0
Handige tips voor op de studie

Vroeg of laat zal toch bijna iedereen het moeten doen. Net klaar met je middelbare school, en dan meteen doorgaan naar je studie. Sommige mensen kijken er tegenop, en sommige mensen kunnen niet wachten. Persoonlijk ben ik iemand die er best wel tegenop kijkt. En dan heb ik het met name over de vele studielasten die het met zich mee brengt. Ik ben nooit zo’n fan geweest van leren, en helaas zal het op je studie toch wel echt moeten. Daarom heb ik voor mezelf wat dingen op een rijtje gezet, om het iets makkelijker te maken. En kan dit net zo goed delen met de andere mensen onder ons die er ook niet zo veel zin in hebben. 

Maak een goede planning voor jezelf

Eigenlijk had dit al gemoeten op de middelbare school. Maar als je een beetje zoals ik ben, schoot dat er ontzettend vaak bij in. Dat kan op je studie echt niet meer. Hier is planning echt heel belangrijk. Je krijgt gewoon zo ontzettend veel lesstof, en dingen die je voor jezelf moet regelen, dat het al snel een warboel wordt. Je wordt namelijk een stuk meer aan jezelf overgelaten op je studie. Dit brengt een hoop verantwoordelijkheid. Maar als je het goed planned kan het ook een hoop vrijheid zijn. Wees niet bang om de agenda erbij te pakken, alle belangrijk deadlines er in te zetten, en de werklast te verdelen. Als je elke dag gewoon wat doet, is er eigenlijk helemaal niet zoveel aan de hand. Het is even lastig om in te komen, maar je zult jezelf dankbaar zijn aan het einde van je studie. Als je er echt veel moeite mee hebt, wees dan niet bang om bij iemand hulp te vragen. Ik weet zeker dat je moeder maar al te blij zal zijn om te mogen helpen!

Lees al je verslagen een paar keer na

Je zal op je studie heel veel verslagen moeten schrijven. Hierbij is het natuurlijk heel belangrijk dat het grammaticaal in orde is. Ook spelling en zinsbouw wordt heel nauw op gecontroleerd. Weet zeker dat voordat je het inlevert, alles er spik en span uitziet, zodat je daar tenminste niet op af kan gaan. Het is natuurlijk ontzettend lullig als je een perfect verslag heb geschreven, en het wordt afgerekend op wat spelfoutjes. Voor je scriptie is dit al helemaal belangrijk! Hier kan je heel goed zo’n nakijkservice scriptie voor gebruiken. Deze checken alles heel nauwkeurig voor je, zodat je 100% zeker ben dat je scriptie tip top in orde is. Zo zul je zien dat alles toch helemaal niet zo lastig is!

Vorig artikel Ga onbezorgd op pad met een touringcar!
Volgend artikel De voordelen van kunstgras
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!