Home Algemeen Heb jij wel eens gehoord van watersnijden?

Heb jij wel eens gehoord van watersnijden?

0
Heb jij wel eens gehoord van watersnijden?

Glas op maat laten snijden, het is iets wat steeds meer mensen en bedrijven laten doen. Glas snijden noemen we ook wel watersnijden. Een techniek waarbij er door middel van een waterstraal, een hoogwaardig glasproduct kan worden gecreëerd. Het biedt oneindig veel toepassingsmogelijkheden en heeft erg veel voordelen ten opzichte van anderen manieren van glas snijden. Maar hoe gaat het eigenlijk in zijn werk? En waar kun je glas laten snijden? In deze blog gaan we het allemaal uitgebreid bespreken. 

Wat is watersnijden?

Watersnijden is een belangrijke techniek om glas te snijden. Glas snijden is een proces waarbij dunne lagen van materiaal worden afgesneden van een massief blok, met een waterstraal onder hoge druk. Watersnijden is een zeer krachtige techniek en wordt veel gebruikt in de industrie. Door de toevoeging van abrasief kunnen er nauwkeurige vormen uit glas worden gesneden. Vanwege de hoge druk en het scherp abrasief ontstaat een zeer sublieme snijrand. Er kan zelfs tot maar liefst 200 mm gesneden worden. Bovendien kun je met watersnijden veel dikkere oppervlaktes behandelen dan met andere manieren van snijden, dit zorgt voor een snelle levertijd. 

De voordelen van watersnijden

Waarom kiezen voor watersnijden ten opzichte van laser-of plasmasnijden? Daar zijn genoeg redenen voor. Watersnijden zorgt ervoor dat er geen warmte in het materiaal wordt gebracht, hierdoor blijven de eigenschappen van het desbetreffende materiaal gelijk en wordt het niet aangetast. Je wilt tenslotte niet dat het materiaal in kwaliteit achteruit gaat bij de bewerking ervan. Daarnaast ontstaat er geen vervorming of verkleuring op de snijranden. Met watersnijden kan er veel nauwkeuriger en fijner worden gesneden dan met een plasma of laser. Bovendien kun je ook veel kleiner gaatjes snijden. Het is dan ook niet zonder reden waarom steeds meer mensen kiezen voor de kwaliteit en het gemak van watersnijden. Het is een onmisbaar begrip geworden in de bewerking van glas. 

Korte levertijd door geautomatiseerd systeem

Doordat er gebruik wordt gemaakt van een geautomatiseerd systeem, kan er 7 dagen per week, 24 uur per dag glas worden gesneden. Hierdoor kan er op korte termijn geleverd worden, dit is dan ook voor steeds meer mensen een reden om te kiezen voor watersnijden. Bij MDS Parts kunnen ze een zeer hoge kwaliteit garanderen. Ze maken gebruik van de beste software en hebben al jarenlang ervaring. Bovendien zijn ze extreem kostenefficiënt en ook nog eens duurzaam. Genoeg redenen om bij watersnijden eens aan te kloppen bij de experts van MDS Parts.