Home Huis Het is tijd om lekker te gaan slapen

Het is tijd om lekker te gaan slapen

0
Het is tijd om lekker te gaan slapen

 

We horen steeds vaker dat mensen slecht in slaap kunnen komen. Hierdoor komt men niet meer aan de nodige uurtjes nachtrust, en heeft men niet genoeg tijd om het batterijtje op te laden voor de volgende dag. In de haastige samenleving waar we vandaag de dag in leven is dit ook niet per se een gek verschijnsel. Anno 2022 is de digitale informatiestroom constant en neemt het gebruik van technologie alleen nog maar toe. Met al deze prikkels is het dan ook moeilijk om af te schakelen en je lichaam een goede nachtrust te gunnen. 

Een goede nachtrust is essentieel 

Het is niet onbelangrijk om hier bij stil te staan en hier verbetering in te brengen. Nachtrust moet namelijk ondersteund worden, zeker vandaag de dag. Met veel negatieve nieuwsberichten om ons heen, is het belangrijk om ook even een moment voor jezelf te nemen. Als ons (sociale) batterijtje niet oplaadt, zijn we hier niet goed tegen opgewassen en vallen ‘worden’ we als het ware geleefd. We leggen uit hoe rolgordijnen bij kunnen dragen aan een verbeterde nachtrust. 

Waarom rolgordijnen?

Door rolgordijnen op te hangen in de slaapkamer, kun je evenredig bepalen hoeveel licht er nog naar binnen komt. Het is belangrijk om je lichaam te laten weten dat je gaat slapen. Je kan zo bijvoorbeeld tegen het einde van de avond met ieder (half) uur het rolgordijn een paar centimeter laten zakken en zo steeds minder licht binnen te laten. Op deze manier worden je ogen vanzelf zwaarder en bereid je je voor op je rustmoment. Met een klassiek gordijn is het nauwkeurig bepalen van de lichtinval een stuk moeilijker, dan met een rolgordijn waarbij je de stof precies recht naar beneden kunt laten komen. 

In een donkere ruimte slaap je het best

Als je dan lekker gaat slapen, is het ook belangrijk dat je rolgordijn verduisterend is. De één kan hier misschien beter tegen dan de ander, maar over het algemeen kom je toch echt wel lekkerder in slaap wanneer er helemaal geen licht meer door het doek komt. Ook het trucje dat we eerder uitlegden, waarbij je je lichaam laat weten dat je gaat slapen aan de hand van de lichtinval, werkt het best met een verduisterend gordijn. Zo wordt je lichaam optimaal gestimuleerd om lekker in slaap te vallen en voorkom je dat je in de ochtend wakker wordt door de zon die opkomt. 

Vorig artikel Drink water met een smaakje
Volgend artikel Hoe we met zijn allen steeds gezonder worden
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!