Home Huis Ontdek de voordelen van een tweedehands traplift huren of via wmo

Ontdek de voordelen van een tweedehands traplift huren of via wmo

0
Ontdek de voordelen van een tweedehands traplift huren of via wmo

Trapliften zijn een uitstekende oplossing voor mensen die moeite hebben met traplopen. Maar wat als een gloednieuwe traplift buiten je budget valt? Geen zorgen, er zijn ook mogelijkheden om een tweedehands traplift te huren of te krijgen via de WMO. In dit blog duiken we in de voordelen van deze opties.

Waarom kiezen voor een tweedehands traplift?

Er zijn tal van redenen waarom mensen kiezen voor een tweedehands traplift. Allereerst is het een veel betaalbaardere optie dan het kopen van een gloednieuwe traplift. Bovendien, omdat de traplift al eerder is gebruikt, weet je dat hij betrouwbaar is en goed werkt.

Daarnaast zijn tweedehands trapliften vaak net zo goed als nieuwe. Ze worden grondig gecontroleerd en onderhouden voordat ze weer in gebruik worden genomen, dus je kunt er zeker van zijn dat ze veilig en betrouwbaar zijn.

De financiële voordelen van een tweedehands traplift

Een van de grootste voordelen van het kiezen voor een tweedehands traplift is dat het je behoorlijk wat geld kan besparen. Nieuwe trapliften kunnen duizenden euro’s kosten, terwijl je een tweedehands traplift kunt huren voor een fractie van die prijs. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over onderhoudskosten, want die zijn meestal inbegrepen in de huurprijs.

Huur een tweedehands traplift: hoe werkt het?

Het huren van een tweedehands traplift is vrij eenvoudig. Eerst moet je contact opnemen met een bedrijf dat trapliften verhuurt. Zij zullen dan je huis bezoeken om de trap te bekijken en te meten, om er zeker van te zijn dat ze de juiste traplift voor je hebben. Daarna wordt de traplift geïnstalleerd en ben je klaar om hem te gebruiken. Het is zo simpel als dat!

En mocht je ooit besluiten dat je de traplift niet meer nodig hebt, dan kan het bedrijf hem gewoon weer komen ophalen. Dat is het gemak van ‘traplift huren‘!

Tweedehands traplift via de wmo

Een andere optie om aan een betaalbare traplift te komen, is via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De WMO is bedoeld om mensen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig wonen, te ondersteunen. Als je moeite hebt met traplopen, kom je mogelijk in aanmerking voor een traplift via de WMO.

Het proces van aanvragen tot installatie

Als je denkt dat je in aanmerking komt voor een ‘traplift wmo‘, moet je een aanvraag indienen bij je gemeente. Zij zullen dan beoordelen of je inderdaad hulp nodig hebt en of een traplift de juiste oplossing voor je is. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, zal de gemeente zorgen voor de installatie van de traplift.

Zo zie je maar, er zijn genoeg opties om aan een betaalbare traplift te komen. Of je nu kiest voor huren of via de WMO, een tweedehands traplift kan een uitstekende oplossing zijn voor jouw mobiliteitsproblemen.