Home Huis Ontdek leuke tips voor interieur voor in huis!

Ontdek leuke tips voor interieur voor in huis!

0
Ontdek leuke tips voor interieur voor in huis!

Er zijn talloze manieren om je huis te decoreren en in te richten, maar een van de meest populaire trends van de afgelopen jaren is de visgraat vloer. Hiermee creëer je een prachtige uitstraling van je woonkamer, iets dat ik zelf ook heb laten doen! Lees in deze blogs over wat een visgraat vloer precies is en ontdek alles over visgraat pvc vloeren

Wat is nu eigenlijk een visgraat vloer? 

Een visgraat vloer is een patroon dat wordt gemaakt door houten planken in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar te leggen. Het resultaat is een patroon dat lijkt op de graten van een vis. Visgraat vloeren zijn al erg lang populair en worden vaak geassocieerd met klassieke en elegante interieurs.

Het mooie van visgraat vloeren is dat ze passen bij verschillende interieurstijlen. Of je nu een modern, industrieel, landelijk of klassiek interieur hebt, een visgraat vloer kan een prachtige aanvulling zijn op je huis. De kleur van de visgraat vloer (van pvc) kan variëren van licht tot donker, afhankelijk van de stijl die je wilt creëren. Een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een visgraat vloer is de grootte van de ruimte. Een kleine ruimte kan worden overweldigd door een druk visgraat patroon, terwijl een grote ruimte het patroon juist nodig kan hebben om zo één geheel te vormen. Daarnaast dien je natuurlijk goed na te denken over de prijs: wat wil je er aan uitgeven? 

Je inrichting in combinatie met de visgraat vloer

Bij het inrichten van een ruimte met een visgraat vloer is het belangrijk om een balans te vinden tussen het patroon van de vloer en de meubels. Een druk patroon op de vloer kan worden opgevangen door eenvoudige, strakke meubels. Aan de andere kant kan een rustige vloer worden gecombineerd met gedurfde en opvallende meubels om de ruimte wat extra pit te geven. Stem het Vloer & Raamdecor goed met elkaar af zodat je een mooie ruimte creëert. 

Een andere manier om de visgraat vloer tot zijn recht te laten komen is door gebruik te maken van kleuren die juist flink van elkaar afwijken. Een donkere visgraat vloer kan bijvoorbeeld prachtig worden gecombineerd met witte muren en raamdecor om een scherp en leuk contrast te creëren.

Ten slotte is verlichting een belangrijke factor bij het inrichten van een ruimte met een visgraat vloer. Het juiste licht kan de kleur en vormen van het hout benadrukken en de ruimte extra warmte geven. Oriënteer je bijvoorbeeld online en zoek op afbeeldingen zodat je ontdekt wat je mooi vindt! 

Vorig artikel Je woning inrichten en decoreren na de verbouwing: zo doe je dat!
Volgend artikel Verbouwen zonder zorgen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!