Home Gezonde levensstijl Tips voor voedingssupplementen tijdens de zwangerschap

Tips voor voedingssupplementen tijdens de zwangerschap

0
Tips voor voedingssupplementen tijdens de zwangerschap

Gezond eten is belangrijk, maar tijdens de zwangerschap is dit nog belangrijker. Je moet er dan immers niet alleen voor zorgen dat je zelf voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, maar je kind heeft ook voedingsstoffen nodig. Omdat niet iedere zwangere vrouw voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, worden er vaak voedingssupplementen geslikt. Wil je hier ook aan beginnen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij je namelijk tips voor voedingssupplementen tijdens de zwangerschap.

Foliumzuur

Vrouwen die zwanger zijn, doen er goed aan voedingssupplementen met foliumzuur in te nemen. Dankzij deze voedingsstof wordt de kans op afwijkingen in een vroeg stadium van de zwangerschap een stuk kleiner. De kans op zogeheten neurale-buisdefecten wordt namelijk een stukkleiner als je extra foliumzuur slikt tijdens een zwangerschap. Bij een ongeboren baby is de neurale buis het begin van het ruggenmerg en de hersenen.

Visvetzuren

Net als foliumzuur zijn ook visvetzuren onmisbaar tijdens een zwangerschap. Onder invloed van omega 3 visolie kunnen stofjes de hersenen binnendringen en verlaten, waardoor je beter dingen leert onthouden. Tijdens de zwangerschap kan deze voedingsstof helpen bij het voorkomen van zwangerschapsdementie. Daarnaast draagt omega 3 bij aan een goed gezichtsvermogen voor zowel jezelf als het kindje in je buik. Tot slot heeft visolie een positieve bijdrage op de motoriek van een baby.

Clacium

Ben je zwanger? Zorg er dan voor dat je dagelijks minimaal één gram calcium binnenkrijgt. Doordat deze voedingsstof belangrijk is bij de opbouw van botten, is de kans dat jouw baby zwakke botten krijgt een stuk kleiner. Ook het risico op vroeggeboorte en een te laag geboortegewicht verklein je door tijdens een zwangerschap extra clacium te slikken.

Vitamine D

Om calcium op te kunnen nemen uit voeding, is vitamine D nodig. Jouw baby plukt er de vruchten van als je zowel voldoende calcium als vitamine D binnenkrijgt tijdens de zwangerschap. Waarom? Omdat dit een positief effect heeft op de opbouw, ontwikkeling en instandhouding van botten. De eerste vier levensjaren heeft jouw kind overigens ook nog extra vitamine D nodig.

IJzer

Als je zwanger bent, gaat je lichaam extra bloed aanmaken. In bloed zit hemoglobine, wat ervoor zorgt dat er zuurstof van de longen naar allee cellen in het lichaam gebracht wordt. Omdat er een klein wondertje in jouw buik groeit, heb je meer hemoglobine nodig. Om dit aan te kunnen maken, heeft je lichaam ijzer nodig. IJzer levert bovendien een belangrijke bijdrage aan de ontwikkelingen van de hersenen van je baby.

Let goed op welke voedingssupplementen je koopt
Voedingssupplementen zijn er in allerlei soorten en maten. Wij raden je alleen niet aan om de eerste beste supplementen te kopen die je tegenkomt. Niet alle voedingssupplementen gaan namelijk even goed samen met een zwangerschap. Koop supplementen daarom alleen als je zeker weet dat je ze probleemloos kunt gebruiken tijdens jouw zwangerschap.