Home Algemeen Waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring?

Waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring?

0
Waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring?

De boxspring is razend populair om op te slapen. De benaming boxspring verwijst eigenlijk alleen naar het onderstel van het bed: een box met veren, of een onderstel met pootjes. Vaak wordt met boxspring echter het volledige boxspringbed, inclusief matras en topper bedoeld. Vanwege de populariteit en de vele aanbieders zijn boxsprings er tegenwoordig in allerlei soorten, maten, hoogtes, etc. en de kwaliteit hangt ook af van de verkoper. Waar moet je dan op letten als je een boxspring koopt, zodat je na aankoop weer slaapt als een roosje?

Jouw ideale boxspring

Hoewel het uiterlijk van je nieuwe boxspring niks te maken heeft met het comfort en de kwaliteit, is het toch belangrijk om eerst te bedenken hoe jouw ideale boxspring eruitziet. Een van de voordelen van boxsprings is dat ze heel makkelijk aan jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen zijn, waardoor ze prachtig in de slaapkamer zullen staan.

Afmetingen

Allereerst is het handig om te kijken naar de afmetingen van je nieuwe boxspring. Hierbij is het belangrijk om de slaapkamer eerst zorgvuldig op te meten. Daarnaast moet je rekening houden met je eigen lengte. Ben je heel lang? Dan heb je waarschijnlijk een groter bed nodig dan de standaardmaat.

Materiaal

Ook is het belangrijk om te kijken naar het materiaal. Een boxspring wordt standaard gemaakt van stof, dat is zacht en geeft een luxe uitstraling. Voor veel mensen is stof een goede optie, maar als je last hebt van bijvoorbeeld een huisstofmijtallergie, dan kun je beter kiezen voor een ander materiaal, zoals kunststof.

Vlak of verstelbaar

Dan is er nog de keuze tussen een vlakke boxspring of een verstelbare. Als je veel televisie kijkt in bed, is het handig om een verstelbare boxspring te nemen, zodat het bed bij alles wat je doet comfortabel blijft.

Matras

Nu je het uiterlijk van de box bepaald hebt, is het tijd om een comfortabel matras te kiezen. Dat is ontzettend belangrijk omdat je anders geen fijne nachtrust hebt. De keuze van een matras is afhankelijk van je slaaphouding, je lichaamsgewicht en eventuele nek- en rugklachten. Daarnaast speelt je persoonlijke voorkeur ook nog mee.

Topper

Daarna kies je een topper. Daarvoor zijn twee mogelijkheden: ofwel een topper van traagschuim, of een koudschuim topper. Traagschuim heeft als voordeel dat het zich vormt naar jouw lichaam, waardoor je weinig tegendruk voelt. Het is voornamelijk geschikt voor rustige slapers en mensen met gezondheidsklachten. Koudschuim heeft als voordeel dat vocht gemakkelijk afgevoerd wordt en het heeft een goede ventilatie.

Prijs

Uiteindelijk is de prijs van je boxspring doorslaggevend. Het liefste koop je natuurlijk een goedkope boxspring van goede kwaliteit, zodat je weer heerlijk kunt slapen.

Vorig artikel Verschillende manieren om jouw huid te verzorgen
Volgend artikel 5 stappen voor het inrichten van jouw unieke thuis
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!