Home Algemeen Waar moet je op letten bij de aanschaf van een soundbar?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een soundbar?

0
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een soundbar?

De soundbar wordt steeds populairder en zie je dan ook in steeds meer woonkamers terug. Nagenoeg alle grote merken bieden meerdere soundbar systemen in hun assortiment aan. Dat is ook niet gek, want een soundbar is ideaal. Het voornaamste voordeel is toch wel dat er aanzienlijk veel ruimte bespaard wordt. Geen gedoe meer met meerdere speakers in je woonkamer die allemaal los geplaatst en bekabeld moeten worden. Een soundbar is één fraaie  speaker die mooi onder je TV geplaatst kan worden. Maar gezien het grote aanbod aan soundbars tegenwoordig is het soms lastig om een keuze te maken. Gelukkig bestaat er dan wel de mogelijkheid tot soundbar vergelijken. Maar waar dien je rekening mee te houden bij de aanschaf van een soundbar?

De aansluitmogelijkheden

Een van de belangrijkste punten om echt even vooraf bij stil te staan is toch wel de aansluiting. Bekijk van tevoren goed welke aansluitmogelijkheden de soundbar heeft waar jouw voorkeur naar uit gaat. Het is namelijk zo dat lang niet iedere soundbar dezelfde aansluitmogelijkheden heeft. Bovendien geldt ditzelfde voor de TV, hierin vind je ook grote verschillen terug. Check van tevoren dus even welke aansluiting jouw TV heeft. Dit kan bijvoorbeeld HDMI, een optische aansluiting, een coaxiale aansluiting of alleen een analoge audio aansluiting zijn. tegenwoordig beschikken de meeste nieuwe televisies wel over de 3 eerste aansluitingen. Toch doe je er goed aan om dit van tevoren even te checken. Zo voorkom je teleurstelling achteraf!

Wifi en bluetooth

Naast de reguliere audioaansluitingen zoals hierboven beschreven, zijn er modellen die nog meer opties aanbieden op het gebied van audio. Een interessante optie is bijvoorbeeld een bluetooth soundbar. Zeker wanneer je uitgebreide afspeellijsten hebt samengesteld op Spotify, wil je natuurlijk graag je eigen muziek laten horen wanneer je vrienden of familie over de vloer hebt. Wanneer je een soundbar met bluetooth aanschaft, kun je eenvoudig verbinding met je smartphone of tablet maken en zo je muziek afspelen op je soundbar. Bovendien zijn er ook modellen die het mogelijk maken om muziek via je draadloze netwerk te streamen. Handig!

Wel of geen subwoofer?

Een laatste punt om op te letten bij de aanschaf van een soundbar is de subwoofer. De meeste soundbars die tegenwoordig verkrijgbaar zijn hebben geen diep, vol bass geluid. Wil je dit wel graag, dan zul je toch echt een soundbar mét subwoofer moeten aanschaffen. Zeker wanneer je veel films kijkt of graag naar muziek luistert, raad ik een soundbar met subwoofer echt aan. Op die manier kun je de film, en de muziek, echt volop beleven. Kijk je echter maar af en toe TV, of wil je een soundbar enkel aanschaffen om het geluid van je TV iets te verbeteren? Dan kun je gerust een soundbar zonder subwoofer aanschaffen, dit is dan ruim voldoende voor je behoeften.

 

Vorig artikel Prachtige nachtmode dames
Volgend artikel 3 Grote misverstanden over soa’s
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!