Home Huis Wasombouw voor iedere wasruimte

Wasombouw voor iedere wasruimte

0
Wasombouw voor iedere wasruimte

De meesten van ons hebben een wasmachine of droger in hun wasruimte, maar bij veel mensen staan de machines los in de ruimteruimte. Als dit bij jou ook het geval is, is het misschien tijd om creatief te worden! Er zijn genoeg slimme manieren om je wasmachine en droger te verbergen door zelf een wasmachine kast te bouwen, een kast te kopen of er een op maat te laten maken. Hier een aantal zaken waar je op moet letten.

Zo groot als jij zelf wilt

De grootte van je wasmachine kast hangt af van de ruimte die je beschikbaar hebt. Heb je een grote, open wasruimte dan kun je gaan voor een kast met veel planken en laden om al je wasmiddelen en beddengoed op één plek op te bergen. Als je wasruimte daarentegen kleiner is, dan is een open wasmachinebehuizing een geweldige manier om je apparaten georganiseerd te houden.

Kies je ervoor om de machines naast elkaar of op elkaar te zetten?

Zij-aan-zij is de beste optie als je probeert het vloeroppervlak in je wasruimte te maximaliseren. Je kunt ook profiteren van extra opslag- of aanrechtruimte met een kast die beide machines verbergt, of ze stapelen en een vouwdeur ervoor installeren.

Als de ene kant van je wasruimte meer muurruimte heeft dan de andere, overweeg de wasmachine en droger op elkaar te zetten. Zo kun je er veel gemakkelijker bij en komt er meer vloerruimte vrij voor andere spullen in je wasruimte.

Wat als je geen ruimte hebt voor twee machines?

Een was-droogcombinatie is dan misschien de beste optie voor jou. Het is een oplossing met één machine die wassen en drogen in één apparaat combineert, zodat je de klus kunt klaren met slechts de helft van de ruimte en hiervoor kun je stijlvolle wasmachine kast voor kopen.

De materialen

Wat betreft materialen is hout de meest populaire keuze voor wasmachine kasten. Hout is een sterk en veelzijdig materiaal dat gemakkelijk kan worden aangepast aan je bestaande inrichting. Ga je voor een doe-het-zelf project, dan kun je multiplex gebruiken als goedkoper alternatief. Als alternatief, als je op zoek bent naar iets luxers, kun je kiezen voor MDF. Een wasmachine kast van Wasombouw is daar een goed voorbeeld van, dus als je op zoek bent naar inspiratie zou ik daar zeker even gaan kijken.

De ruimte rond je apparaten

Als het gaat om de plaatsing van je wasmachine en droger, zorg dan voor voldoende ruimte tussen hen en de muur. Dit zal ervoor zorgen dat er niets beschadigd raakt wanneer de machines in werking. Zorg er bovendien voor dat de kast goed is afgedicht en dat de deur goed tegen het frame past om het lawaai bij het doen van de was te verminderen. Tevens moet je ervoor zorgen dat de machines kunnen ademen door de kast van luchtgaten te voorzien.

Kortom, het hebben van een wasmachinekast kan je helpen om je apparaten en was georganiseerd en uit het zicht te houden. Of je hem nu zelf bouwt, er een op maat laat maken of een kant en klare kast koopt, er zijn genoeg opties beschikbaar voor elke stijl en elk budget.

Vorig artikel Verse koffie kan je nu ook simpel online kopen
Volgend artikel Waarom kiezen voor kamerplanten?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!