Home Huis Wat zijn de voordelen van aromatherapie met een aroma diffuser?

Wat zijn de voordelen van aromatherapie met een aroma diffuser?

0
Wat zijn de voordelen van aromatherapie met een aroma diffuser?

Aromatherapie wordt steeds populairder. Om die reden is er een wildgroei van fabrikanten die aroma diffusers verkopen. Aromatherapie met etherische olie heeft namelijk veel voordelen. Welke voordelen zijn dit dan? In dit artikel wordt alles uitgelegd over aromatherapie met etherische olie.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is niet alleen maar het verspreiden van lekkere geurtjes. Het is er wel een onderdeel van, maar het reikt nog veel verder dan dat. Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid met gebruikmaking van etherische oliën. De levenskracht die in deze oliën verzameld is, wordt als het ware op de gebruiker overgedragen en zal bijdragen aan het herstel van het natuurlijke evenwicht in zijn of haar lichaam. Zo is citrus verkwikkend en lavendel juist rustgevend. Muskus helpt je weer te gronden en in je lijf te komen. Stem de geur dus af op wat jij nodig hebt.

Wat zijn de voordelen?

Aromatherapie heeft, zoals gezegd, verschillende voordelen. Welke zijn dit? Dat vertellen we je graag:

  • Je gaat er beter van slapen

Vergeet paracetamol of melatonine. Etherische olie van lavendel helpt net zo goed om in slaap te komen. Misschien nog wel beter. Lavendel werkt rustgevend en werkt in op de receptoren in het brein die de slaap stimuleren.

  • Het is goed voor je humeur

Een aroma diffuser met citrus werkt verkwikkend. Heb je wel eens de geur van een mandarijntje opgesnoven? Daar werd je vast en zeker blij van. Grijp je kans om altijd die lach op je gezicht te hebben met een etherische olie van citrus.

  • Je bestrijdt er depressieve gevoelens mee

Van een heerlijk aroma word je niet zomaar blij. Het helpt je zelfs om depressieve gevoelens te bestrijden. Dit is aangetoond door jarenlang onderzoek naar deze vorm van therapie. Vooral alternatieve artsen werken ermee.

  • Versterking van het immuunsysteem

Door je beter te voelen, word je uiteindelijk ook echt beter. Met blijde gevoelens geef je jouw immuunsysteem een oppepper. Wil je minder kans maken op ziektes? Maak dan ook gebruik van aromatherapie.

Voor wie is aromatherapie met etherische olie bedoeld?

Aromatherapie met een aroma diffuser is eigenlijk voor iedereen die een bepaalde kwaal wil bestrijden. Denk hierbij dus aan depressie, slapeloosheid, somberheid, onrustige gevoelens, concentratieproblemen en ga zo maar door. Vraag bij de specialist welke geur het beste bij jouw ongemak past.

Vorig artikel Fitmaaltijden
Volgend artikel De perfecte keuken
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!