Home Huis Wat zijn duurzame alternatieven voor hondenvoer?

Wat zijn duurzame alternatieven voor hondenvoer?

0
Wat zijn duurzame alternatieven voor hondenvoer?

Nederland is steeds vaker op zoek naar duurzame alternatieven op elk gebied. Denk bijvoorbeeld aan alle biologische producten die je kan vinden in de supermarkt. Een huisdier kan dan natuurlijk niet vergeten worden. In het meeste hondenvoer zal je dierlijke ingrediënten vinden, maar wist je dat een hond ook voer kan eten dat bestaat uit andere ingrediënten? Ben je benieuwd naar de duurzame alternatieven voor hondenvoer? Blijf dan in ieder geval even verder lezen voor meer informatie.

Waarom duurzaam?

Misschien vraag je je wel af waarom duurzaam hondenvoer eigenlijk beter is. Dat heeft allemaal te maken het milieu. Hondenvoer met dierlijke ingrediënten is veel ingewikkelder om te produceren en ook een stuk slechter voor het milieu. Naast het produceren van het hondenvoer speelt de verpakking en distributie uiteraard ook een grote rol. Het is belangrijk dat dit wordt beperkt.

Als je kiest voor een duurzaam alternatief help je indirect met het compenseren van de uitstoot die vrijkomt bij het produceren van hondenvoer met dierlijke ingrediënten. Dit komt doordat duurzaam hondenvoer lokaal wordt geproduceerd en hierdoor wordt het transport beperkt. Overigens zal je duurzaam hondenvoer vaak in recyclebare verpakking zien. Dit draagt ook een steentje bij aan het milieu.

Gezond hondenvoer

Naast het feit dat duurzaam hondenvoer beter is voor het milieu, is het zo dat duurzaam hondenvoer erg gezond is voor jouw hond. Je wil waarschijnlijk het beste voor jouw hond en voeding die gezond is voor je hond kan dan niet ontbreken. De ingrediënten voor duurzaam hondenvoer worden niet alleen verzameld in Nederland en omgeving, maar het wordt ook hier geproduceerd.

Gezond hondenvoer kan bestaan uit bijvoorbeeld insecten of planten. Dit betekent dat er geen dierlijke ingrediënten worden gebruikt voor het produceren van het hondenvoer. Dit betekent niet dat jouw hond bepaalde proteïnen of aminozuren zal missen in zijn systeem. Dit zit namelijk allemaal in hondenvoer dat gemaakt wordt van insecten of planten. Je hoeft je hier dus geen zorgen om te maken.

Insecten of planten

Het werd al even hiervoor genoemd, maar hondenvoer kan dus gemaakt worden met behulp van insecten of planten. Dit is een goed duurzaam alternatief voor hondenvoer en een echte aanrader. Hondenvoer insecten bestaat uit verschillende gezonde ingrediënten die jouw hond goed kan gebruiken. Naast insectproteïne zal je bijvoorbeeld zoete aardappelen, spinazie en blauwe bessen kunnen vinden in het hondenvoer.

De bovengenoemde ingrediënten zitten ook in hondenvoer met planten als basis. Het enige verschil is dat er geen insectproteïne in het hondenvoer zit, maar juist plantaardige eiwitten. Al deze ingrediënten zorgen ervoor dat de immuniteit van jouw hond zeker weten beter wordt. Kortom, duurzaam hondenvoer kent veel voordelen. Zorg goed voor jouw hond en kies voor duurzaam hondenvoer.

Vorig artikel Zonnepanelen plaatsen kan ook op jouw dak
Volgend artikel 3 unieke manieren om je inrichting persoonlijk te maken
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!