Home Huis Wij willen pizza!

Wij willen pizza!

0
Wij willen pizza!

Aankomend weekend komen onze nichtjes gezellig op visite. Wij zien elkaar niet vaak, omdat zij 400 kilometer verderop wonen, in België. De afstand is groot, maar gelukkig zien wij elkaar dit weekend. Ik heb iets heel leuks in petto en ik weet zeker dat mijn kleine nichtjes het onwijs leuk gaan vinden. Ik heb namelijk een pizzaoven aangeschaft en we gaan heerlijk pizza’s bakken. Het was geen gemakkelijke zoektocht, maar ik heb er een gevonden! Dit weekend ga ik hem voor het eerst uitproberen. Hoe werkt zo'n pizzaoven eigenlijk?

Wat is een pizza oven?

Pizza ovens worden eigenlijk altijd van twee soorten materiaal gemaakt, namelijk steen of roestvrijstaal. Vooral roestvrijstalen ovens zijn erg populair. Ook in de winter zijn de ovens te gebruiken, waardoor je het hele jaar kan genieten van verse pizza’s. Steenovens worden met de hand gemaakt. Bij een pizzaoven zit het rookkanaal aan de voorkant op de bovenkant van de koepel geplaats. Tegenwoordig zijn ze nu allemaal aan de voorkant, omdat dit te maken heeft met de werking van een pizzaoven. Bij het gebruik wordt er namelijk een vuur opgestookt aan de achterkant van de oven. De hitte van het vuur stijgt op en gaat vervolgens via het plafond van de koepel richting het rookkanaal.

Eerste keer in gebruik

Ik heb uiteraard een pizzaoven gekocht met zeer hoge kwaliteit. De pizzaoven komt uit Mexico en de ovens worden op een ambachtelijk wijze met de hond gemaakt en de speciale bewerking zorgt ervoor dat de pizzaoven van zeer hoge kwaliteit en goed hittebestendig is. Hij gaat erg lang mee. Ik heb een supergrote tuin, waar de oven mooi bij past. Ik plaats hem op de veranda waar er een overdekte loungeruimte is. Het enige wat ik na het pizzabakken even hoef te goed is de asresten wegvegen.

Verassing

Het is tijd om mijn nichtjes te verassen met de aanschaf van de pizzaoven. Ondertussen heb ik hem weten aan te krijgen en hij brandt. Het was een hele uitdaging. Door middel van aanmaakblokjes en latjes begon het al snel te branden. Hierdoor ontstond er een mooi vuurtje. De pizza’s zijn zelfgemaakt en kunnen nu eindelijk de oven in. Ik heb een salami pizza gemaakt en mijn nichtjes genieten van een margarita. We hebben besloten om de pizza’s lekker buiten op te eten. Het is fris, maar door de warmte van de steenoven blijven wij heerlijk warm. De pizza smaakt voortreffelijk en is zeker voor herhaling vatbaar.

Vorig artikel In welke volgorde kies je je interieur uit?
Volgend artikel Wanneer is een traplift een goede keuze?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!