Home Algemeen 3 manieren om jouw tuin van schaduw te voorzien

3 manieren om jouw tuin van schaduw te voorzien

0
3 manieren om jouw tuin van schaduw te voorzien

Als inwoners van ons koude kikkerlandje staan Nederlands bekend om een heleboel dingen, waaronder ons eeuwige vermogen om over het weer te kunnen blijven praten. Sta je ongemakkelijk met je collega bij het koffieapparaat, praat je met onbekenden op een of ander hip evenement of ben je bij opa en oma op bezoek? Zeer waarschijnlijk dat je binnen de kortste keren het onderwerp “weer” aansnijdt. Om daar nog even lekker op door te gaan, bespreken we in deze blog drie manieren om jouw tuin van schaduw te voorzien. Kun je bij die volgende borrel ook nog leuk inhaken op het gesprek!

 

Hulp van moeder natuur

Wat moeten we toch zonder moeder natuur? Al eeuwenlang maken we gebruik van bomen om ons van schaduw te voorzien. Want hoewel die paar jaarlijkse zonnestralen altijd erg gewenst zijn, kan het ook hier in Nederland flink warm zijn. Door het planten van bomen, dakbomen, heesters en klimplanten kun je een fijne schaduwplek creëren. Wist je dat bladeren water verdampen, waardoor omringende lucht al snel een paar graden koeler wordt dan onder Zonneschermen? Er zijn allerlei creatieve manieren om schaduw van planten en bomen in jouw tuin te creëren. Maar bedenk wel, jonge bomen hebben een aantal jaar nodig om een aanzienlijke hoeveelheid schaduw te kunnen bieden, volwassen bomen zijn vrij prijzig en tijden van een hittegolf zijn ronduit slecht om een boom te planten.

 

Parasol of schaduwdoek

Ah, je zat er waarschijnlijk op te wachten: de bekende parasol. Een ideaal ding om op een snelle manier schaduw te creëren waar en wanneer jij dat wilt. Er zijn erg veel soorten parasols te verkrijgen, van eenvoudige exemplaren met een stok voor in het gat in de terrastafel tot exemplaren met voet die je in verschillende richtingen kunt draaien en buigen. Het is afhankelijk van je wensen, budget en ruimte om te beslissen welk type voor jou het meest geschikt is. Anders dan bij parasols zweven schaduwdoeken boven het terras. Ideaal dus als je geen spullen in je tuin wilt hebben staan of daar simpelweg geen ruimte voor hebt. Een schaduwdoek kan tot wel 70 vierkante meter schaduw realiseren.

 

Een overkapping of tuinhuisje

Een tuinhuisje levert je een heerlijk overdekt plekje op waar je kunt relaxen of vrienden kunt ontvangen. Niet alleen geschikt dus voor schaduw, maar ook wanneer het regent of wanneer er wind staat. Bij Hillhout vind je al het geschikte hout dat je hiervoor nodig hebt. Een bonus tip: creëer schaduw en privacy in jouw tuin met nieuwe tuinschermen.

Vorig artikel Zakelijke relatiegeschenken voor iedere partner of klant
Volgend artikel Hoe weet je wanneer een diamant echt is?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!