Home Algemeen Hoe weet je wanneer een diamant echt is?

Hoe weet je wanneer een diamant echt is?

0
Hoe weet je wanneer een diamant echt is?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om te investeren in een diamant. Dit heeft te maken met de grote vraag naar diamanten, terwijl het aanbod echter wat beperkt is. Het gevolg hiervan is dat de prijzen voor diamanten blijven stijgen. Dit is al jarenlang hetzelfde waardoor diamanten een goede zekerheid met zich meebrengen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de diamant echt is, want anders zit er geen waarde aan vast. Wil je weten hoe je kan controleren of een diamant echt is? Lees dan hieronder verder.

Warme adem

Een makkelijke manier om te controleren of de diamant echt is, is door op de diamant te ademen. Je hebt dus naast je adem niks anders nodig. Het is wel belangrijk dat je van tevoren eerst de diamant goed schoonmaakt zonder het te beschadigen. Vervolgens hoef je er alleen maar op te ademen. Kan je duidelijk zien dat de diamant beslaat? Dan heb je te maken met een neppe diamant. Een echte diamant kan namelijk niet beslaan. De warmte wordt door een echte diamant niet vastgehouden.

Diamant schuren

De bovenstaande manier was natuurlijk heel simpel. Deze manier is wellicht wat spannender, omdat het consequenties kan hebben voor neppe diamanten. Voor deze manier zal je schuurpapier moeten pakken. Het is dan de bedoeling dat je de diamant schuurt met dat schuurpapier. Op een echte diamant zal je geen krassen zien na het schuren. Dit komt doordat diamant een hele sterke grondstof is. Zie je wel krasjes op de diamant? Dan kan je er helaas zeker van zijn dat het om neppe diamant gaat. Let hier dus goed op als je gaat investeren in diamant.

Op zoek naar de regenboog

Weer even terug naar een minder spannende manier om te achterhalen of een diamant echt is. Voor deze manier heb je alleen licht van buiten nodig. Natuurlijk licht dus. Je gaat op zoek naar de kleuren van een regenboog. Dit doe je simpelweg door de diamant in het licht te houden. Als je een echte diamant in je handen hebt, dan komt er een regenboog tevoorschijn buiten de diamant. Bij neppe diamanten kan je de regenboog ook in de diamant zien en dat is dus niet de bedoeling. Houd hier dus goed rekening mee.

Gebruik een krant

Voor de laatste manier om te bepalen of de diamant echt is, heb je een krant nodig. Deze manier is wederom niet heel lastig. Het is wel belangrijk om te weten dat deze manier eigenlijk alleen te gebruiken is bij losse diamanten. Dit betekent dat de diamant niet in een juweel zit bijvoorbeeld. De prijs diamant is dan ook anders. Het is in ieder geval de bedoeling dat je de diamant op de krant legt en kijkt of je de tekst er doorheen kan lezen. Is het inderdaad wel mogelijk om de tekst van de krant door de diamant te lezen? Dan is het helaas een neppe diamant. Bij een echte diamant is het namelijk niet mogelijk om de tekst te lezen.

Vorig artikel 3 manieren om jouw tuin van schaduw te voorzien
Volgend artikel Verkoop je auto
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!