Home Algemeen 4 crypto beurzen onder de loep genomen: dit is wat je kunt verwachten!

4 crypto beurzen onder de loep genomen: dit is wat je kunt verwachten!

0
4 crypto beurzen onder de loep genomen: dit is wat je kunt verwachten!

Wil je graag in crypto investeren? Er is veel informatie te vinden over het investeren in crypto. Daarom kan het handig zijn om ervoor te zorgen dat je de mogelijkheid hebt om te investeren in crypto. Voor het investeren in crypto is het belangrijk om een plek te hebben waar je de crypto kunt kopen en verkopen. Het is mogelijk om dit te doen bij zogeheten crypto beurzen, online handelsplaatsen voor uiteenlopende cryptocurrency. In dit artikelen belichten we een aantal populaire cryptobeurzen, zodat je alvast een beetje een idee hebt wat je kunt verwachten, en welke cryptobeurs mogelijk het beste bij jou zou passen.

De juiste cryptobeurs kiezen

Op het moment dat je in crypto wilt investeren, is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat je een handelsplatform kiest dat voldoet aan jouw eisen en wensen. Zo zijn er cryptobeurzen die Nederlandstalige ondersteuniung bieden, cryptobeurzen met lage en hoge handelkosten, met en zonder welkomstbonussen, en handelsplatformen die een eenvoudige of meer uitgebreide interface hebben. Voor elk wat wils dus kun je zeggen. Hieronder belichten we Bitpanda, Binance, Litebit en Bitvavo. 4 cryptobeurzen die tot de meeste bekende behoren in de markt. Elk hebben ze zo hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. Zoek zelf uit welke beurs jou het prettigst lijkt om op te handelen, en bekijk zeker even de websites van deze partijen om een goede vergelijking te maken.

Bitpanda

Bitpanda is één van de beste netwerken om naartoe te gaan voor het investeren in crypto. Allereerst heeft deze exchange een zeer groot aanbod aan cryptomunten waarin kan worden geinvesteerd, en kan er daarnaast ook in crypto, ook worden gehandeld in andere zaken als zilver, goud en aandelen. Handig dus voor beleggers die het niet alleen willen laten bij de aankoop van een aantal cryptomunten, en die meer willen spreiden binnen hun beleggingsportefeuille. Het platform van Bitpanda is goed te gebruiken, en betalingen kunnen veilig via iDeal gedaan worden. Het nadeel van Bitpanda is echter dat er relatief hoge transactiekosten gelden, en een tweede nadeel dat kan worden genoemd is dat dit bedrijf niet telefonisch te bereiken is.

Binance

Binance is wereldwijd gezien één van de grootste netwerken als het gaat om crypto. Binance heeft een grote naamsbekendheid en is onder veel investeerders in crypto geliefd. Verder is Binance erg open met hun team. Het team achter de beurs is dan ook bekend en de community is erg betrokken. Een ander voordeel is dat er gehandeld kan worden zonder KYC-verificatie, en dat de transacties op dit platform razendsnel worden verwerkt. Nadeel is wel dat er geen ondersteuning is in het Nederlands, en ook is er – net als bij Bitpanda – geen telefonische helpdesk. Voor meer informatie over Binance kan het handig zijn om te kijken bij een crypto informatie portaal. Een dergelijk portaal geeft doorgaans uitgebreide informatie over de uiteenlopende crypto exchanges en brokers die er in de markt actief zijn. Ook over Binance is er bij een site als Bestebank.org goede informatie te vinden.

Litebit

Litebit is een crypto beurs die niet al te goed bekend staat. Dit komt omdat ze bekend staan om de hoge handelkosten, en ook om de extra kosten die ze rekenen, en omdat ze 3 keer succesvol gehackt zijn. Uiteraard heeft deze beurs wel ook voordelen, en niet alleen nadelen. Zo is het bedrijf bereikbaar via telefoon, e-mail en live chat, is het platform geschikt voor beginners, en beschikt het bedrijf over een registratie bij de Nederlandsche bank. Voordat je via Litebit gaat handelen in crypto, kunnen Litebit ervaringen van anderen dan wel van een onafhankelijke partij waardevol zijn om te bekijken.

Bitvavo

Bitvavo is één van de nieuwere crypto platformen. Bitvavo staat vooral bekend om de relatief lage handelskosten. Verder hebben ze een goed bruikbare app die voor veel mensen toegankelijk is. Ook is Bitvavo voor elke crypto investeerder geschikt. Zo is er een interface voor beginnende en gevorderde gebruikers. Echter heeft deze cryptobeurs wel het nadeel dat de hoeveelheid cryptomunten waarin gehandeld kan worden relatief beperkt is. Uiteraard is het dan weer wel zo dat de belangrijkste en meer bekende munten als de Bitcoin, Dogecoin, Ethereum, Litecoin en Ripple natuurlijk voorhanden zijn om in te handelen. Last but not least moet genoemd worden dat deze beurs volledige Nederlandstalige ondersteuning heeft, en dat er ook een telefonische en Nederlandstalige helpdesk is. Bitvavo is dan ook gevestigd in Amsterdam.

Vorig artikel Hoe maak je van jouw keuken het hart van de woning?
Volgend artikel Met dakgoten kopen alleen ben je er nog niet!
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!