Home Huis Met dakgoten kopen alleen ben je er nog niet!

Met dakgoten kopen alleen ben je er nog niet!

0
Met dakgoten kopen alleen ben je er nog niet!

Wanneer je voor een klant nieuwe dakgoten moet plaatsen, zul je meer moeten doen dan alleen dakgoten kopen en installeren. Oké, met dakgoten kopen ben je al een heel eind onderweg, maar er moet meer gebeuren om de hemelwaterafvoer tuin goed onder controle te krijgen. Zo moet je ervoor zorgen dat de dakgoten worden aangesloten op regenpijpen en moeten de regenpijpen weer worden aangesloten op het riool of, nog beter, op een regenwaterinfiltratiesysteem. Door zo'n regenwaterinfiltratiesysteem zorgt ervoor dat het water niet zomaar het riool in verdwijnt, maar dat het wordt opgenomen in de grond. Dat is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker én zorgt ook nog eens voor lagere rioolkosten.

Welke dakgoten kopen voor welk huis?

Wanneer je nieuwe dakgoten moet gaan plaatsen, is het wel verstandig om je eerst te verdiepen in het huis waar deze dakgoten moeten komen. Is het een klassiek huis en zijn de dakgoten zichtbaar? Dan met je dakgoten kopen die passen bij de stijl van het huis. Is het een extra hoog huis en is het heel lastig om de dakgoten regelmatig te controleren? Dan kun je het best dakgoten kopen die maar weinig onderhoud nodig hebben. Ook hou je, natuurlijk, het budget van je klanten goed in de gaten. Ga je over het budget? Zorg dan dat je dat eerst overlegt voor je je bestelling plaatst!

Hoe werk je veilig op hoogte?

Een dakgoot plaatsen is nog niet eens het meeste werk. Het is vooral het verwijderen van de oude dakgoot en de betimmering die veel tijd kost en dat gevaarlijk kan zijn. Het is vooral heel belangrijk dat je heel veilig op hoogte kunt werken. Maak gebruik van een goed opgezette steiger en werk, als het even kan, altijd met twee personen aan deze klus. Alleen dan kun je ervoor zorgen dat je na je werkdag weer veilig thuis komt. Werken op hoogte is niet gevaarlijk, als je maar goed weet wat je doet!

Hoe krijg ik die dakgoten op mijn klus?

Een dakgoot kan een flink eind zijn. Zo'n ding past lang niet in iedere auto of bedrijfsbus. Het is daarom wel zo handig om de dakgoten te laten bezorgen op je klus. Dat kan gewoon en dat is wel zo handig. Je hoeft er dan zelf niet nog een keer mee op weg. Je hoeft de dakgoten dan alleen nog maar zelf te plaatsen en goed te laten afwateren. Dat is al een flinke klus waar je wel even zoet mee bent!

Vorig artikel 4 crypto beurzen onder de loep genomen: dit is wat je kunt verwachten!
Volgend artikel Wil jij deze zomer meer gaan fietsen?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!