Home Algemeen 4 DIY-ideeën voor het hergebruiken van blikken

4 DIY-ideeën voor het hergebruiken van blikken

0
4 DIY-ideeën voor het hergebruiken van blikken

4 redenen om blikken te recyclen voor jouw interieur

Als je geen zin hebt om veel geld uit te geven aan je interieur, maar toch iets leuks wilt doen, kun je blikken gebruiken. Normaal gooi je de blikken waarin je verf, tomatenblokjes of bonen kwamen waarschijnlijk gewoon weg, maar je kunt er heel veel leuke dingen mee doen door te upcyclen. Deze DIY’s zijn heel simpel én ook nog eens goed voor het milieu, omdat het een manier is van zero waste leven.

Idee 1: Gebruik blikken als plantenpotjes

Dit is de allersimpelste manier om blikken te hergebruiken en is heel handig als je een nieuw plantje hebt maar geen pot om deze in te doen. Je doet wat aarde in het potje en je plaatst het plantje erin. Omdat je hierbij het gevaar hebt dat het water onderin het blik blijft zitten, kun je hydrokorrels gebruiken of een aantal gaatjes aan de onderkant van het blik boren. Door de blikken een kleurtje te geven met wat verf kun je ze opvrolijken, maar je kunt ze ook zonder verflaagje gebruiken.

Idee 2: Gebruik blikken om dingen in te bewaren

Blikken zijn heel handig om dingen in te bewaren. Zo kun je er pennen, kookgerei, bestek, servetten en nog veel meer in bewaren. Als je er iets in bewaart waarvoor je regelmatig in het blik moet grijpen, zorg er dan voor dat je de scherpe randjes licht schuurt. Zo schraap je niet je hand open. Wil je graag een deksel op het blik kunnen doen? Gebruik dan lege verfblikken. Deze hebben een hersluitbare deksel.

Idee 3: Maak lantaarntjes van blikken

Als je iets meer moeite wilt doen voor je DIY blikken kun je er lantaarntjes van maken. Door met een hamer op een spijker te slaan maak je kleine gaatjes in het blik. Maak er een leuk figuurtje of een woord van. Als je dan een waxinelichtje in het blikje plaatst zullen de gaatjes oplichten. Zo kun je op een goedkope manier voor verschillende thema’s lantaarntjes maken, bijvoorbeeld de herfst, Sinterklaas en Kerst.

Idee 4: Maak een wijnrek van blikken

Wijnrekken op maat kunnen vrij prijzig zijn, maar hier is een goedkope oplossing voor: blikken. Zorg ervoor dat je blikken hebt waar de wijnflessen ook echt in passen, in de kleine standaard blikjes zullen ze waarschijnlijk niet passen. Haal met een blikopener de onderkant van de blikken af en met een lijmpistool plak je de blikken aan elkaar. Om het er nog wat leuker uit te laten zien spuit je alle blikken wit of een ander leuk kleurtje met een metaalverf. Groeit je wijncollectie? Dan plak je er gewoon nog wat meer blikken aan!

Vorig artikel Verhuizen met het gezin: enkele tips
Volgend artikel Ben jij voorbereid op de griep?
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!