Home Huis Verhuizen met het gezin: enkele tips

Verhuizen met het gezin: enkele tips

0
Verhuizen met het gezin: enkele tips

Groter wonen door gezinsuitbreiding? 4 tips voor een soepele verhuizing

Als je kinderwens uitkomt heeft dit vaak gevolgen voor je woonwensen. Misschien wil je wel verhuizen naar een kindvriendelijke buurt of smacht je opeens naar huis met een tuin. Heb je al een kindje en komt er een broertje of zusje bij, dan zal je in veel gevallen behoefte hebben aan wat extra woonruimte. Veel stellen willen met meer dan één kind bijvoorbeeld niet meer in een flat of appartement wonen. Heb jij het nieuwe droomhuis voor jouw gezin gevonden en is de aankoop rond? Dan sta je nog voor een laatste uitdaging voordat je met het hele gezin kunt gaan genieten van de nieuwe gezinswoning: verhuizen. Zeker met een gezin is verhuizen echter een flinke onderneming. Ga je binnenkort verhuizen naar Utrecht – of een andere stad – en ben je op zoek naar verhuistips om de verhuizing soepel te laten verlopen? Wij geven vier handige tips!

1.Laat enthousiast het nieuwe huis zien

Heb je net je eerste huis gekocht en gaan jullie als gezin binnenkort verhuizen? Veel kinderen vinden verhuizen ontzettend spannend. Waar het voor volwassen vaak al een hele gebeurtenis is, heeft het op kinderen nog veel meer impact. Het is daarom belangrijk om het aankondigen van de verhuizing slim aan te pakken. Vertel de kinderen bijvoorbeeld pas over de plannen als je al een mooi nieuw huis gevonden hebt. Om ervoor te zorgen dat de verhuizing voor de kinderen geen vaag en beangstigend begrip wordt, kun je dan namelijk direct het nieuwe huis laten zien. Toon vol enthousiasme jullie nieuwe paleisje en vertel enthousiast over de voordelen: zo maak de angst vanzelf plaats voor nieuwsgierigheid.

2. Samen inpakken.

Ook wanneer je kinderen de verhuizing helemaal niet zien zitten, is het goed om ze toch zoveel mogelijk bij het proces te betrekken. Onbekend maakt immers onbemind. Zorg dus dat het hele proces van verhuizen vertrouwt voor ze aan gaat voelen. Laat ze bijvoorbeeld zelf bepalen welke meubeltjes ze graag willen meenemen naar hun nieuwe kamer. Geef ze met andere woorden het gevoel dat ze iets te zeggen hebben en niet machteloos staan. Dit kun je ook bereiken door ze te laten helpen inpakken. Zo hebben de kinderen een echte rol en zullen ze de verhuizing eerder omarmen.

3.Niet naar de oppas

Veel ouders kiezen ervoor om de kinderen tijdens de verhuizing een paar dagen naar een familielid of oppas te brengen. Begrijpelijk natuurlijk: tijdens deze hectische dagen is het fijn om de handen ‘vrij’ te hebben. Om de verhuizing voor de kinderen soepel te laten verlopen is het echter een goed idee om ze juist onderdeel te maken van het verhuisteam. Laat ze deelnemen aan het hele proces, zodat ze niet het gevoel hebben dat ze machteloos moeten toekijken hoe hun vertrouwde plekje wordt leeggeruimd. Laat ze bijvoorbeeld wat eigen spullen, zoals knuffels en kleertjes, naar de verhuiswagen brengen. Zo hebben ze het gevoel dat ze mee kunnen helpen en denken en daardoor zal het nieuwe huis ook direct vertrouwder aanvoelen.

Vorig artikel 3 vloeren die goed passen in een industriële inrichting
Volgend artikel 4 DIY-ideeën voor het hergebruiken van blikken
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!