Home Algemeen 7 tips voor het kopen van een elektrische fiets

7 tips voor het kopen van een elektrische fiets

0
7 tips voor het kopen van een elektrische fiets

Het kopen van een elektrische fiets of E-bike gaat niet over één nacht ijs. Er zijn talloze merken, modellen en prijzen, wat de keuze niet veel makkelijker maakt. Om zeker te zijn van de aankoop van je elektrische fiets en er geen spijt van te krijgen, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Neem de volgende tips ter harte en voorkom een miskoop.

#1 Plek van aanschaf
De beste plek om een elektrische fiets of E-bike aan te schaffen, is de fietsspeciaalzaak. Deze zaken bieden een goede service en vaak aftersales. Kies voor een fietszaak bij je in de buurt om in geval van problemen altijd terug te kunnen.

#2 Prijzen
Elektrische fietsen en E-bikes zijn er in verschillende prijsklassen. Zo hebben de duurdere fietsen meer technische snufjes dan een goedkopere variant. Laat je niet misleiden en kies een model dat bij je budget past.

#3 De motor
De motor van de elektrische fiets kun je op verschillende manier krijgen. Zo heb je een motor met voorwielaandrijving, de middenmotor en de achterwielmotor. De motor met voorwielaandrijving is vaak lager geprijsd. De middenmotor heeft juist weer een laag zwaartepunt en de achterwielmotor geeft vaak een natuurlijke beleving.

#4 De accu
Een accu van een elektrische fiets of E-bike is in verschillende soorten te krijgen. Zo kun je kiezen voor een uitneembare accu, die als voordeel heeft dat je hem overal kunt opladen. De vaste accu geeft de fiets meer stevigheid. Daarnaast is de capaciteit van belang. Voor lange afstanden raden we een accu met grote capaciteit aan. Voor de korte afstanden kun je beter voor een accu met minder capaciteit gaan omdat dat voordeliger is. Mocht je accu op zijn einde lopen, kun je kiezen voor accu revisie. Een goedkopere oplossing dan een nieuwe accu aanschaffen is namelijk de accu reviseren.

#5 Het gewicht
Een elektrische fiets of E-bike is zwaarder dan een gewone fiets. Toch heeft iedere elektrische fiets een ander gewicht. Heb je niet veel tilkracht of wil je de fiets vaker meenemen op vakantie, kies dan voor een licht model van ongeveer 23 kilogram.

#6 Afstellen
Zodra je de keuze hebt gemaakt, kun je de fiets laten afstellen door de verkoper. Zo is de elektrische fiets op maat gemaakt voor jou.

#7 Last but not least: garantie
Ook bij elektrische fietsen heb je recht op garantie. Let wel op: bij sommige modellen moet je namelijk een formulier invullen voordat je recht hebt op garantie.

Vorig artikel Met deze drie tips vind je gegarandeerd de perfecte dames jas
Volgend artikel Beleggen kan een lucratieve bezigheid zijn
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!