Alles wat je moet weten over sterrenbeelden

In veel tijdschriften staan week- of maandhoroscopen. Deze vind ik zelf altijd heel leuk om te lezen en er lijkt toch altijd wel een kern van waarheid in te zitten. Toch wist ik eigenlijk nooit echt waar dit nou op gebaseerd was hoe het kwam dat het altijd wel een beetje klopte. Daarom ben ik mij meer gaan verdiepen in sterrenbeelden en astrologie. In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over sterrenbeelden. 

Waar het vandaan komt

Sterrenbeelden zijn eigenlijk al een heel oud concept en komen uit de astrologie. Er zijn enorm veel verschillende sterrenbeelden die elk gevormd zijn door het verbinden van meerdere sterren aan elkaar. De twaalf bekendste sterrenbeelden vormen de dierenriem, de route die de zon elk jaar opnieuw aflegt. Jouw sterrenbeeld, waarvan je elke week of maand de horoscoop leest, is het sterrenbeeld waar de zon zich bevond toen jij geboren werd. Stond de zon dus bijvoorbeeld in het teken van de ram toen jij geboren was, dan is je sterrenbeeld een ram. 

Sterrenbeelden en karaktereigenschappen

Je sterrenbeeld kan niet alleen iets zeggen over je toekomst, zoals je vaak leest in een horoscoop, maar het kan ook iets zeggen over je karaktereigenschappen. Zo zijn de twaalf sterrenbeelden bijvoorbeeld verdeeld over de vier elementen: Water, aarde, vuur en lucht. Elk element heeft bepaalde karaktereigenschappen die hierbij horen. Zo worden vuur sterrenbeelden gezien als heel krachtig en hebben veel levensvreugde en zelfvertrouwen. Water sterrenbeelden worden juist weer gezien als heel emotioneel en gevoelig. Naast de verdeling per element, hebben alle twaalf sterrenbeelden ook bijbehorende unieke eigenschappen. 

Zon, maan en ascendant

Veel mensen weten echter maar van een soort sterrenbeeld af, namelijk je zon sterrenbeeld. Dit is het sterrenbeeld waarover je leest in je horoscoop. Je hebt echter meer soorten sterrenbeelden, afhankelijk van waar deze planeten zich bevinden op het momenten van je geboorte. Zo bepaalt de stand van de maan op dat moment hoe je omgaat met je emoties. Daarnaast bestaat er ook een ascendant. Welk sterrenbeeld je hierin hebt, bepaalt hoe je overkomt en jezelf presenteert naar andere mensen. Je zon sterrenbeeld, het sterrenbeeld dat je waarschijnlijk al kent, bepaalt meer je algemene karakter en persoonlijkheid. Als je precies wilt weten welke planeet waar stond bij jouw geboorte en wat dit zegt over jou als persoon, kun je een analyse hiervan laten doen door een astroloog. Zelf heb ik dit gedaan en dit was heel interessant om over te leren. Ik ben zo veel over mezelf te weten gekomen.

Previous articleVoor- en nadelen van een elektrische fiets
Next articleDeze soorten muurdecoratie mogen niet ontbreken in jouw interieur
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!