Home Algemeen Als je geen zin hebt om een dure auto te kopen kies dan een lease auto

Als je geen zin hebt om een dure auto te kopen kies dan een lease auto

0
Als je geen zin hebt om een dure auto te kopen kies dan een lease auto

Autorijden door middel van private lease wordt steeds populairder. Dit is natuurlijk ook niet gek want auto’s zijn heel duur. Het leasen van een auto is een goede oplossing wanneer je niet direct geld hebt om een hele mooie nieuwe auto te rijden. Je betaalt bij private lease een vast maandbedrag, de benzinekosten en eventuele boetes. Als jij schade aan je auto rijd ben jij hier dus niks aan kwijt. Wil je weten hoe private lease verder werkt? Lees dan verder.

Hoe werkt private lease?

Bij private lease huur je eigenlijk een auto van een bedrijf in ruil voor een vast bedrag per maand. Je kan dan altijd in een nieuwe auto rijden. Je sluit geen lening af en hoeft ook niet te sparen voor een eigen auto. Je kan zelfs de nieuwste auto’s rijden waarvan mensen omkijken. Want wie rijdt er nou in zo’n dure luxe auto? Dit is toch wat iedereen wil. Wat een uitkomst. Je kan de auto samenstellen tot jouw eigen wensen en na een paar dagen kan jij deze auto ophalen en kan jij er heerlijk mee rondrijden.

Hoe wordt het maandbedrag berekend?

Je bespreekt met de eigenaar van de leasemaatschappij welke auto je wil, hoelang je ermee wilt rijden en het aantal kilometers wat je verwacht ermee te rijden. Aan de hand van deze informatie komt hij uit op een bepaald bedrag dat je dan maandelijks moet betalen. Of je nou net 18 bent of je bent 60, het bedrag per maand is bij iedereen hetzelfde. Dat is bij een verzekering afsluiten wel anders. Dan heb jij schadevrije jaren nodig. Dus in dat opzichte is een auto leasen een stuk goedkoper! Er zijn ook deals waardoor jij die ene auto toch nog iets goedkoper hebt dan andere auto’s.

Niet iedereen kan een auto leasen

De leasemaatschappij verwacht natuurlijk wel een aantal verplichtingen waar je aan moet kunnen voldoen. Misschien had je het al verwacht, maar je hebt een vast inkomen nodig. De leasemaatschappij moet er wel zeker van zijn dat jij de auto kan betalen. Als je BKR geregistreerd staat of ouder bent dan 78 is de kans groot dat ze je afwijzen. Dit om eventuele schulden te doen voorkomen. Er bestaan wel altijd andere manieren om toch een auto te kunnen leasen. Je kan bijvoorbeeld met een familielid of je partner regelen dat zij garant staan voor het maandelijkse bedrag zodat de leasemaatschappij toch zekerheid heeft dat het bedrag betaald wordt mocht jij dit niet kunnen betalen.
Dan komen zowel jij als de garantsteller op het leasecontract. Wel komen beide partijen dan BKR geregistreerd te staan. Dus let hier wel goed bij op.

 

 

 

 

 

Vorig artikel Winst maken met cryptomunten: hoe pak je dat aan?
Volgend artikel Kraken of niet kraken
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!