Home Algemeen Beton cire kopen

Beton cire kopen

0
Beton cire kopen

Als je beton cire wilt gebruiken, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten en een aantal dingen die handig zijn om te weten. Daarom zijn hier tips voor het gebruiken van en het werken met beton cire. 

Wat is beton cire?

Beton cire is een betonstuc. Het betonstuc bestaat uit een mengsel van fijngemalen kiezelstenen en zand. Ook bevat het mengsel cement en een kunsthars. Dit mengsel vormt samen beton cire en het heeft een aantal eigenschappen. Bijvoorbeeld kan beton cire waterafstotend zijn. Dit heeft verschillende voordelen daarom kun je beton cire kopen. Ook is beton cire heel makkelijk uitsmeerbaar waardoor je het kunt gebruiken op veel oppervlakken zoals vloeren, muren en plafonds. Omdat beton cire zo waterafstotend is, kun je alle muren bedekken met beton cire en heb je in principe geen aparte douchecabine meer nodig. 

Waar komt beton cire vandaan?

Beton cire is voornamelijk populair gemaakt door de Fransen. Maar dit is niet waar het oorspronkelijk vandaan komt. Het komt oorspronkelijk van de Romeinen vandaan. Dit hebben ze eigenlijk uitgevonden voor een compleet andere reden dan waterafstotende ruimtes maken. De romeinen gebruikte het voornamelijk om bruggen in te smeren. Maar voor jou is het natuurlijk perfect voor alle ruimtes waar je water gebruikt en die dus nat moeten kunnen worden zoals beton cire badkamer, keukens, bijkeukens en overige ruimtes. Je hoeft het natuurlijk niet per se te gebruiken voor ruimtes die waterafstotend moeten zijn. Het kan ook gebruikt worden in normale ruimtes zoals een woonkamer of slaapkamer.

Stijlen

Om beton cire te laten passen bij je kamer, zijn er een aantal opties waaruit je kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld beton cire heel goed matchen met hout. Dit komt doordat beton cire een strakke en iets koudere sfeer heeft en hout hier een warme sfeer aan toe voegt. Ook is het een goed idee om planten toe te voegen. Door planten toe te voegen krijg je een iets levendiger gevoel in de ruimte. Naast hout en planten staat beton cire ook erg goed met materialen zoals staal en aluminium. Vaak wordt beton cire ook gecombineerd met tegels. Verder zie je vaak dat beton cire wordt gecombineerd met kleuren zoals zwart en grijs. Ook zie je vaak wit voor spullen zoals baden en gootstenen, maar ook deze worden wel in het zwart gebruikt. Dus je kunt er ook voor kiezen om een houten meubel te gebruiken samen met een zwarte gootsteen of iets soortgelijks.

Nu je weet waar beton cire oorspronkelijk vandaan komt, wat het is en 

Vorig artikel Je huis met een unieke en nostalgische stijl
Volgend artikel Bedruk een fles voor een relatiegeschenk
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!