Home Huis Je huis met een unieke en nostalgische stijl

Je huis met een unieke en nostalgische stijl

0
Je huis met een unieke en nostalgische stijl

Ieder huis heeft haar eigen charme, het interieur is een persoonlijke inkijk in iemands smaak en voorkeuren wat betreft stijl. Waar de een houdt van strakke moderne inrichtingen in huizen, is het voor de ander belangrijk dat het huis een soort nostalgische sfeer ademt. Een warme inrichting met elementen van geschiedenis. En juist over die nostalgische stijl gaat deze blog, wat zijn stijltips en wat geef je je inrichting om het huis deze stijl te geven? Een ding is zeker: ieder huis heeft de mogelijkheid om van binnen een chique landhuis te worden, en daar hoef je niet de hele woonkamer voor onder handen te nemen! Met deze elementen maak je het al waar:

Deurgrepen

Het leuke van deurgrepen is dat ze veel zeggen over de tijd waarin we leven. En dat heb je over het algemeen niet door, totdat je je in een huis bevind waar deurgrepen ervoor zorgen dat jet het voelt alsof je even terug in het verleden gaat. Het is heel makkelijk om te bepalen of een deurgreep van deze tijd is. Dus wil je met kleine veranderingen werken, dan zijn deurgrepen daar perfect voor. Deurgrepen vallen onder het meubelbeslag en zijn relatief makkelijk te krijgen in deze stijl.

Ornamenten

Ornamenten zijn bekend als versieringen op hoge plafonds, of bedknoppen, maar ze zijn te gebruiken voor nog veel meer andere doeleinden. Dus waar je de ornamenten wilt, kun je die aanschaffen en gebruiken voor waar je het maar wilt. Ornamenten zijn echt de perfecte manier om je huis in historische sferen te krijgen. Er zijn ornamenten in alle stijlen, en juist de wat meer historische ornamenten hebben de meeste versieringen en het meeste detail. En zelfs voor een moderne inrichting kan het heel mooi staan om een paar meer historische ornamenten te hebben, dan vallen ze extra op!

Schuifdeuren

Je kunt ook een antieke sfeer creëren door op een andere manier met de ruimte om te gaan. Schuifdeuren zijn tekenend voor een meer antieke uitstraling en kunnen ook nog eens heel handig zijn voor de ruimte. Er zijn meerdere systemen mogelijk om een schuifdeur aan te kunnen brengen. Het fijne van een schuifdeur is dat je zelf kan bepalen of je de ruimte of een doorgang open wilt laten zonder dat je druk hoeft te maken over een openstaande deur.

Deurbeslag

Als je toch interesse hebt in een deur, kan je ook deze veranderen in een mooie antieke deur. Daarvoor hoef je niet eens de hele deur te vervangen, maar de scharnieren zijn ook te krijgen in deze stijl. Op die manier kun je je stap voor stap je huis omtoveren in een mooie antieke ruimte.

Vorig artikel Dit zijn de opties voor anti-allergieën beddengoed
Volgend artikel Beton cire kopen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!