Home Algemeen Beton storten: hoe doe je dit goed?

Beton storten: hoe doe je dit goed?

0
Beton storten: hoe doe je dit goed?

Ben jij van plan om beton te storten rondom en in jouw huis? Houd dan rekening met de risico's! Het laatste waar je op zit te wachten is dat het beton later verwijderd dient te worden door een fout die voorkomen had kunnen worden. In dit artikel geven we enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat het beton storten soepeler verloopt. 

Begin bij het begin

Wanneer je beton wilt storten is het belangrijk dat jij je goed voorbereidt. Zorg er daarom allereerst voor dat je de juiste materialen in huis hebt. Wat daarnaast ook erg belangrijk is, is dat de ondergrond er klaar voor is. Zo is het belangrijk dat de ondergrond vlak is voor een mooie betonvloer. 

Welke spullen heb je allemaal nodig?

Beton storten kan best een opgave zijn, vooral als je niet alle spullen hebt. Het is daarom slim om een lijstje te maken met alle materialen die je nodig gaat hebben. Het is ook aan te raden om deze ruim van tevoren aan te schaffen. Mocht je het bijvoorbeeld online bestellen dan weet je zeker dat het er op tijd is. Een van de belangrijkste dingen die je nodig zult hebben als je beton gaat storten is een afdekzeil, houten balkjes om alles van elkaar te onderscheiden, een betonmortel, een kruiwagen, een schep en niet te vergeten een waterpas. Deze hulpmiddelen zorgen er namelijk voor dat je de vloer uiteindelijk zo recht mogelijk stort.

Maak een overzicht

Als je beton wilt storten zijn er dus veel dingen waar je op moet letten. Zo moet je bijvoorbeeld een aantal leidingen in de gaten houden zodat deze vrij blijven liggen. Soms zijn er zelfs meerdere leidingen waar je rekening mee moet houden. Om een goed overzicht hiervan te krijgen kan het slim zijn om een lijstje te maken. Door het lijstje weet je precies waar je rekening mee moet houden. Het kan ook slim zijn om eventuele tekeningen en plattegronden die je hebt hier bij te houden. Zo weet je echt zeker dat er niks mis gaat en dat je niet opnieuw beton hoeft te storten.

Het uit laten besteden

Mocht je toch twijfels hebben of het wel goed gaat als je het zelf doet, dan kun je ook altijd mensen inhuren om dit te doen. Wanneer je de klus uitbesteedt aan mensen die hier verstand van hebben, weet je zeker dat alles goed gaat. Zij weten immers waar ze op moeten letten en wat de eventuele knelpunten zijn. Zo weten zij vaak ook beter hoe je beton moet storten als er nog nooit iets gestort is. Dit moet namelijk op een andere manier dan wanneer er al beton ligt.

 

Vorig artikel De ideale thuiswerkplek maak je zo
Volgend artikel Muurstickers voor vele decoratieve mogelijkheden
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!