Home Huis Comfortabel thuiswerken? Een aantal handige tips

Comfortabel thuiswerken? Een aantal handige tips

0
Comfortabel thuiswerken? Een aantal handige tips

Steeds meer mensen werken regelmatig thuis. Thuiswerken kent een heleboel voordelen. Zo scheelt het reistijd, kun je je eigen tijd indelen en heb je meer tijd over voor je gezin. Het is dus helemaal niet gek dat veel werknemers regelmatig een dagje thuiswerken. Maar om comfortabel thuis te kunnen werken heb je wel een fijne werkplek nodig. Misschien ben je geneigd om gewoon aan de eettafel of op de bank te gaan zitten. Maar dit is helemaal geen goede keus. Een slechte werkplek kan namelijk zorgen voor lichamelijke klachten en weinig energie. Daarom geven we je in deze woonblog een aantal handige tips om comfortabel thuis te kunnen werken.

Voldoende daglicht

Ten eerste is voldoende daglicht belangrijk om fijn te kunnen werken. Daglicht zorgt er namelijk voor dat je productiviteit omhoog gaat. Let er daarom bij het inrichten van je thuiswerkplek op dat je bureau op een lichte plek komt te staan. De zon moet niet recht in je gezicht schijnen, maar op je beeldscherm is dat ook niet fijn. Probeer dus goed uit waar je je bureau het beste kunt plaatsen.

Frisse lucht met een raamhor

Naast daglicht is ook frisse lucht een belangrijke factor om comfortabel thuis te kunnen werken. Zet daarom regelmatig een raampje open, zodat er frisse lucht naar binnen kan. Vervelende insecten die naar binnen vliegen leiden je af van je werk. Zorg er daarom voor dat je een raamhor voor je raam plaatst. Zo kun je genieten van frisse lucht en toch krijg je geen last van insecten die om je hoofd zoemen.

Een goede bureaustoel

Ook een goede bureaustoel is essentieel om fijn te kunnen werken. Als je een verkeerde houding hebt, kan dit leiden tot lichamelijke klachten. En dat wil je natuurlijk niet! Zorg er daarom voor dat je je bureaustoel precies goed afstelt. Je benen staan in een hoek van 90 graden en je rug is recht. Je hebt ook een goed bureau nodig. De bovenkant van je beeldscherm moet op ooghoogte staan, zodat je je hoofd rechtop houdt.

De juiste kleuren

Verder bepalen de kleuren in je werkkamer de energie die in de kamer hangt. Het is het beste om te kiezen voor neutrale kleuren met een accentkleur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor blauw, omdat deze kleur het concentratievermogen bevordert.

Een fijne temperatuur

Tot slot moet de temperatuur in je werkkamer goed zijn. Het moet niet te koud zijn, maar ook niet te warm. De ideale temperatuur om goed te kunnen werken verschilt een beetje per onderzoek, maar deze ligt ongeveer tussen de 20 en 24 graden in de winter en tussen de 23 en 26 graden in de zomer. De ideale temperatuur zal ook een beetje per persoon verschillen, dus probeer dit vooral eens uit.

Vorig artikel Veilig gebruik maken van natuurlijke gezondheidsproducten
Volgend artikel Wat de ongediertebestrijding voor u kan betekenen
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!