Home Algemeen Veilig gebruik maken van natuurlijke gezondheidsproducten

Veilig gebruik maken van natuurlijke gezondheidsproducten

0
Veilig gebruik maken van natuurlijke gezondheidsproducten

Steeds meer mensen gebruiken tegenwoordig planten om bepaalde aandoeningen en ziekten te behandelen omdat ze ervan uitgaan dat ze veiliger zijn dan de geneesmiddelen die allerlei bijwerkingen kunnen hebben op je organen.  Gezondheidsproblemen zoals allergieën, migraïne, vermoeidheid en ook kanker zijn vrijwel te behandelen met natuurlijke gezondheidsproducten. Echter zijn deze niet bij de wet geregistreerd als geneesmiddelen en worden dus ook niet door de ziektenkostenverzekeraar vergoedt. Hoe kun je door het gebruik van natuurlijke gezondheidsproducten je gezondheid veilig stellen?

Gezondheidsproducten

Middelen die volgens de regels van de Europese Farmacopee zijn bereidt, mogen als homeopatische geneesmiddelen worden geregistreerd. Vindt de bereidingsmethode anders plaats dan wat is voorgeschreven dan is registratie als homeopatisch geneesmiddel niet mogelijk. Deze producten worden dan vaak gezondheidsproducten genoemd. Deze producten zijn minder duur dan geneesmiddelen. Er zijn gezondheidsproducten die bestemd zijn voor zowel inwendig als uitwendig gebruik. Gezondheidsproducten die je inwendig kunt gebruiken zijn meestal voedingssuplementen en werken additioneel op je normale voeding. Als je al voldoende voedingstoffen binnenkrijgt door gezond te eten, heb je deze voedingssuplementen dus niet nodig. Voedingssupplementen bevatten synthetische of industrieel geproduceerde vitamines, mineralen en bioactieve stoffen die dezelfde werking hebben als de vitamines en mineralen die in onze voeding zit. Gezondheidsproducten voor inwendig gebruik komen in de vorm van capsules, tabletten, pillen, kruiden en nog veel meer. Gezondheidsproducten die alleen voor uitwendig gebruik bestemd zijn, zijn verschillende soorten zalven en crèmes.

Waarom gezondheidsproducten

Kruidengeneesmiddelen worden steeds meer populair omdat men zich dit eerder kan veroorloven dan de dure medicatie van de moderne medische wetenschap. Gezondheidsproducten zijn dus betaalbaarder en tegenwoordig ook makkelijker te verkrijgen bij de drogist of apotheek.

Veilig gebruiken

Kruiden worden gecategoriseerd als voedingssupplementen. De consument die dit product koopt heeft  als taak om op het etiket na te gaan wat de ingrediënten zijn van het product. Er zijn tegenwoordig zoveel gezondheidsproducten te koop op het internet waarvan bepaalde ook namaak kunnen zijn. Koop daarom gezondheidsproducten alleen van gerenommeerde en betrouwbare producenten om zeker te zijn dat het om zuivere kruiden gaat. Als je voor de eerste keer een bepaalde kruid gebruikt dan is het van belang dat je niet ineens een grote hoeveelheid  consumeert omdat je nog niet weet hoe jouw lichaam daarop zal reageren. Kruiden kunnen bij de ene persoon irritatie veroorzaken en bij de andere juist niet.

Hoge concentraties van antioxidanten in het lichaam kunnen het tegengestelde effect hebben op de gezondheid. Bij patiënten met hart- en vaatziekten blijkt het effect van voedingssupplementen met antioxidanten niet positief te zijn, maar juist negatief. Gebruik de kruiden niet aan één stuk door maar las een pauze in. Kruiden dienen geenszins als vervanging van geneesmiddelen die door artsen zijn voorgeschreven. Stel je arts altijd op de hoogte van de alternatieve behandelmethoden die je gebruikt omdat sommige kruiden ook nog bijwerking kunnen veroorzaken als die in combinatie worden gebruikt met medicijnen.

Kinderen zijn in tegenstelling tot volwassenen gevoeliger voor kruiden en hebben zeker een lagere dosering nodig. Bepaalde kruiden zijn zelfs niet geschikt voor kinderen en voor zwangere vrouwen. Laat je daarom altijd eerst goed informeren.

Golden Naturals heeft een uitgebreid assortiment van voedingssupplementen voor een hogere levenskwaliteit. Enkele bekende producten van Golden Naturals zijn magnesium, probiotica en nog veel voor meer energie, een betere slaap, soepele beweging, verminderde stress. Bekijk de prijzen en de producten online en ervaar voor jezelf!

Vorig artikel Huizen inrichten? Ik help heel graag!
Volgend artikel Comfortabel thuiswerken? Een aantal handige tips
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!