Home Algemeen De beste manier om je idee vast te leggen

De beste manier om je idee vast te leggen

0
De beste manier om je idee vast te leggen

Je wilt je idee, uitvinding of product vastleggen en openbaar maken, maar waar begin je? In deze tekst kun je precies vinden hoe dat werkt, waardoor je zeker weet dat niemand er zomaar met jouw uitvinding vandoor gaat.

Patent

Wil je een idee vastleggen? Dan moet je een patent aanvragen. Deze zijn meestal 20 jaar geldig. Dit moet je dan officieel aanvragen, en dan ga je een heel proces door. Je uitvinding wordt gecheckt op eigenheid, of het vindingrijk is, en of je idee makkelijk geproduceerd kan worden. Nadat je je patent hebt gekregen, is je idee beschermd en mag niemand het zomaar gebruiken.

Waar moet ik rekening mee houden?

Er zijn een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Waar wil je je product publiceren? Misschien denk je gelijk dat wereldwijd het beste idee is, maar dat is vaak te moeilijk te controleren en dit gaat dus vaak mis. Kijk dan goed in welke geografische regio je het product beschikbaar wilt maken. 

Een andere tip is om rekening te houden met jouw doelgroep. In grote steden zit je vaak altijd wel goed, daar is voor ieder wat wils. Maar in een klein, oubollig dorp zijn splinternieuwe smartphones geen rage. In de randstad kan je bijvoorbeeld meer groene producten aanprijzen, daar zijn de studerende jongeren veel bezig met het klimaat. 

Waar zit je concurrentie? Deze is ook belangrijk. Als je je product gaat verkopen in een regio waar al veel soortgelijke bedrijven zitten maak je weinig kans op economische groei. Zorg er dus voor dat je goed oplet op je concurrentie, en verkoop je product in een regio waar het nog onbekend is. Je wil natuurlijk wel je idee beschermen.

Over regio gesproken, houd rekening met je vervoer naar deze regio. Als je product wordt verkocht in een land midden op een continent, is vervoer via vrachtschip natuurlijk niet handig. Heb je een erg groen en klimaat positief product, vervoer dan niet met vliegtuig. De C02 uitstoot van het vliegen geeft dan geen goed beeld van waar jij voor staat. 

Als laatst moet je ook rekening houden met productie. Productiekosten in het oosten zijn lager, maar daar zijn de omstandigheden wel slechter. Als je moreel gezien daar geen gebruik van wilt maken, kan je natuurlijk beter een plaatselijk team samenstellen. Daardoor worden de kosten natuurlijk wel verhoogd.

Vorig artikel Alles wat je wilt weten over het oversluiten van een hypotheek
Volgend artikel SAP: het software om te gebruiken
Hoi! Mijn naam is Yamilla Hulscher, de schrijfster van liveintheliving.nl! Ik ben 30 jaar oud en probeer jou te inspireren met de leukste tips en ervaringen. De verschillende tips heb ik onderverdeeld in verschillende categorie├źn, zodat je alvast een beetje weet waar het blog over gaat. Wanneer je vragen hebt of in contact wilt komen, is er de mogelijkheid om via het contactformulier een bericht achter te laten. Veel plezier op het blog!